Hur att hålla organiserad vid rengöring ett hotellrum

Hur att hålla organiserad vid rengöring ett hotellrum

Bor organiserade medan rengöring ett hotellrum inte är en svår uppgift. Det kräver bara lite förberedelser och fokus. Eftersom rummen är långt mindre än ett hus eller lägenhet, och de flesta hotellrum har liknande layout, kan det vara lätt att utveckla en process och hålla ordning. Genom att hålla dina verktyg nära till hands och städa rummet på ett metodiskt sätt, blir det lätt att hålla ordning och städa hotellrum effektivt och grundligt.

Instruktioner

•Montera din rengöring leveranser. Att ha alla dina leveranser redo innan du går in i ett rum att rengöra säkerställer att du inte behöver stoppa mitt i din uppgift och håller dig från att förlora spår av vad du gör. De flesta hotell kommer att ha standard-frågan rengöringsmateriel baserat på vilken typ av möbler i rummet, inklusive badrum renare, glas renare och polska möbler. Du kan också behöver nya toalettpapper rullar, rena sängkläder, soppåsar och ersättare toalettartiklar. Som du städning, se till att sätta varje objekt tillbaka på samma plats när du använder det. Detta hjälper dig att arbeta snabbare, eftersom du kommer att spendera mindre tid söker leveranser på din vagn.

•BEGIN med spis. Detta är oftast det mest komplicerade och deltar med rengöring ett hotellrum. Spraya först, bänkskiva, badkar och toalett med ett desinfektionsmedel. Medan desinfektionsmedlet fungerar, rengöra spegeln; torka sedan av bänkskivan, toalett, och slutligen, skrubba badkaret. Byt ut toalettpapper och toalettartiklar, som behövs. Ta bort smutsiga handdukar och ersätta. Töm papperskorgen. Slutligen, torka av golvet.

•Next, damma rummet. Arbeta runt i rummet i en cirkel och från toppen till botten. Denna metod hjälper dig att hålla organiserad genom att säkerställa att du damm alla ytor. Torka alla glasytor, samt, med glasrengöringsmedel. Efter damning, ta bort alla sopor.

•Byt ut alla sängkläder och remake sängarna. Vid denna tid, ersätta alla reusables, som plastmuggar, kaffefilter eller pennor, som nödvändigt.

•Vacuum hela rummet. Starta från baksidan av rummet och gör din väg mot utgången. Om hotellrum är en svit med flera rum, avsluta i rummet längst bort från dörren först, arbeta dig mot utgången.