Hur att hälla interiör betongplatta över ett befintligt betonggolv

Betong är ett material som har gjort till sista, men även denna stark tålig yta kan utveckla problem som kräver att du antingen helt ersätta plattan eller häll en ny betongplatta ovanpå den. Ersätta en interiör platta är ett rörigt och dyrt förfarande, men lyckligtvis hälla en ny betongplatta över ett befintligt betonggolv är möjligt, så länge golvet är ordentligt förberett i förväg. Med preparatet, kan du hälla en ny pad och förlänga livslängden på ditt befintliga golv, till en mycket lägre kostnad än helt ersätta befintliga golvet.

Instruktioner

•Ta bort alla socklar eller gjutning för närvarande såväl som alla trim som når golvet. Ta bort doorjambs och bifoga en 2 av 4 på alla ingångar som gränsar till det gamla betonggolvet för att förhindra nya hällde material sprids utanför rummet.

• Rengör ytan av det befintliga betonggolvet med power bricka hyrs från en lokal utrustning Uthyrning butik. Du måste ta bort några ämnen från golvet som kan störa den nya betongen som smuts eller oljor.

•Don säkerhet skyddsglasögon och andningsskydd och sedan reparera någon sprickor i den befintliga golv. Använda en spricka chaser blad för att skapa ett enhetligt djup till sprickor i upp till en tum, och göra sidorna av sprickan lodrätt. Tvätta sprickorna med vatten och vänta på att torka. Placera ett lager epoxy gel adhesiv på sidor och botten av sprickor och torka i en timme. Fylla sprickorna med gemensamma reparation sammansatta och låt den sammansatta torrt också, enligt sammansatta tillverkarens anvisningar.

•Skapa en textur på ytan av betonggolvet för nya pad. Hyr en konkret kvarn från en hem förbättring butik eller utrustning Uthyrning butik och gå över ytan av befintliga golvet för att skapa en serie av repor i ytan. Ta bort betong damm skapad av kvarnen.

•Spread limning lim i ett tunt lager på texturerade ytan att tillhandahålla vidhäftning mellan det gamla betonggolvet och ny betong, förhindra sprickor från golvet rörelser, och förhindra vatten sipprar mellan de två ytorna.

•Mix sand-mix betong, så att det är något tjockare än en normal hällde betong blanda. Sprida den nya betongen på limmet, förpackning med en spade att skapa ett lager över befintliga golvet en tum tjock.

•Använd en avdragare styrelse gjord av en trä 2 av 4 styrelse med bifogade handtag att jämna betongytan.

•Ta en trä flyta, en murslev med en trä blad, och gå över betongytan dra vatten från betong till ytan och reglera mängden, att skapa en starkare bindning som de konkreta botemedel.

•Skapa kontroll leder i den nya betongplatta att möjliggöra expansion av betong som temperaturförändringar av skärande linjer i betongytan. Skär kontroll lederna i de nya pad där de fanns i det gamla betonggolvet.

•Tillåt den nya våningen pad att bota helt enligt den regisserad av konkreta tillverkaren. Under härdningen tid bör du hålla ytan av betongen blöt för att säkerställa att det inte torka ut helt innan det är dags att skapa starka band.

•Seal betong genom att sprida ett lager av betong tätningsmedel på nya plattan. Tätningsmedlet kommer att skydda ytan från skador och ge ett spill resistenta lager för att förhindra fläckar.

•Sätt tillbaka lister och socklar, skär trim för att passa över den nya pad och sedan ersätta det också. Placera en övergången pjäs på dörröppningar att ersätta gamla doorjambs, eller mellan de nya betonggolvet och andra golvytor att redogöra för den nya höjden på golvet och ge en gradvis förändring från nya golvet till andra ytor.

Tips & varningar

  • För bästa resultat låg den nya pad under svalt väder med temperaturer på cirka 50-60 grader Celsius.