Hur att hälla betong bryggor för ett däck

Hur att hälla betong bryggor för ett däck

För en stabil och långvarig däck måste du börja med en solid grund. Konkreta pirar kan ge den nödvändiga styrkan och stöd för hela vikten av dina däck om du ställer in ordentligt och häll dem. En stark betong pir består av en cylindrisk eller fyrkantiga pelare ovanpå ett utsvängda fot och hela enheten kan hällas i ett skott med ordentlig planering och mätning. De flesta hem-förbättring butiker säljer komponenter för att bygga bra och hälla konkreta pirar, gör det möjligt för många villiga husägare att slutföra detta arbetsintensiva projekt.

Instruktioner

Beredning

•Be din lokala byggnad koder för att bestämma de korrekta dimensionerna för din betong fundament och pelare.

•Outline dimensionerna för dina däck, med hjälp av trä stakes och mason's sträng.

•Locate positioner för din konkreta pirar med hjälp av mätning tejpa och markera dem med silvertejp.

Släppa en plumb guppar ner till marken från varje bit tejp, att fastställa centrum för din bryggor.

•Styr en trä påle i marken vid varje plats, med en hammare.

•Ta bort mason's sträng tillfälligt och gräva ett utsvängda hål vid varje satsad läge, så att det rymmer pelaren och fot dimension kraven i steg 1, med hjälp av efter hål grävare eller gasdrivna skruv. Gräva ner ytterligare 4 inches för att möjliggöra en packad lager av grus, för dränering.

Ta bort löst material från hålet, med efter hål grävare.

•Lägg till 4 inches av 3/4-tums grus till botten av hålet, med spaden. Packa det fast på plats med hjälp av i slutet av en skrot 2-gånger-4 styrelse.

•Kapa betong rör bilda långa nog att utvidga 2 inches ner i fot utrymme och 2 inches ovanför översta markplanet, med sabeln såg.

Konstruktion

•Sätt en skrot styrelsen att motsatta sidor av den konkreta formen på den övre kanten, med hjälp av borrmaskin och träskruv. Se till att toppen av röret är 2 inches över marknivån.

Centrera röret i hålet och nivå, med hjälp av nivå standardlösning.

•Dump torr betong blanda in i skottkärran och tillsätt långsamt vatten med trädgårdsslangen. Blanda betongen med spade, efter tillverkarens anvisningar på väskan för att få rätt konsistens.

•Fyll fot avsnittet i botten av hålet och för upp de första 2 fot av röret, med hjälp av en spade. Driva en skrot 2-gånger-4 styrelse i betongen och arbeta den upp och ner för att ta bort eventuella instängd luft och bosätta sig betongen.

Upprepa processen varje ben tills du når toppen, så att betongen för att något överfyllnad form.

Dra en skrot 2-gånger-4 styrelse överst i formuläret bort överflödigt betong medan utjämning det platta och släta.

•Placera mason's sträng tillbaka på plats och hitta mitten av varje pier genom att släppa plumben guppa från varje bit tejp på mason's sträng, till toppen av varje pier.

Skjut en J-bult i mitten av våt betong, lämnar 1 tum av gängade avsluta utsätts för att fästa en post ankare.

•Ta bort stöd styrelser från formuläret, efter de konkreta företag men innan det botemedel helt, med hjälp av borrmaskin och skruvmejsel lite.

•Let konkreta bryggorna bota i tre dagar, och sedan skala bort blanketterna och fylla utrymmet i hålet, med hjälp av en spade. Packa jorden fast i placera, använder den en skrot 2-gånger-4 styrelse.