Hur att gro. Tacca Nivea

"Nivea" (Tacca integrifolia "Nivea") är en vit-blommande bat växt som blommar från vår till falla. Dess blommor har två enorma stödblad som liknar bat vingar och lång, dinglande stödblad som liknar morrhår. Det trivs utomhus i fuktiga, skuggiga miljöer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 10 och 11. Dess låga ljus krav gör det dock ganska lätt att odla inomhus från frö. När såddes och att bry sig för ordentligt, det kan gå från grobarhet blomma inom ett år.

Markberedning

"Nivea" frön kan sås när som helst på året. Fresh-samlat frön kan sås direkt, men köpt eller lagrade frön måste blötläggas, en process som kallas scarification, att bryta dvala. Häll "Nivea" fröna i en ren kaffe termos och fyll en termos med vatten som är het men inte brännhet. Låt fröna blöt i den förseglade termos i 24 timmar.

Grobarhet Mix

Fröet grobarhet mix måste behålla vatten ändå rinna fritt. Lika mycket torv vitmossan och perlit gör en idealisk fröet grobarhet mix för "Nivea" frön. Lägenheter och krukor fungerar lika bra för fröet grobarhet så länge de har avlopp hål i botten för att låta syre i och överflödigt vatten ut. Häll blandningen i behållare eller lägenheter, och fukta det med rumstemperatur vatten innan de frön.

Sådd

"Nivea" frön måste planteras på ett djup av endast 1/16 till 1/8 tum i fuktig grobarhet mix. De ska vara fördelade omkring 1/2 tum isär för att ge plantor utrymme att växa. Omfattar lägenheter eller behållare med en plåt av klar plast, eller sätta dem i stora klar plast påsar och täta påsar för att hålla fukt i. Alternativt kan behållarna placeras i ett tomt akvarium med en bit av klar plast som täcker upp.

Vård

"Nivea" frön behöver bo varmt att gro.. Ställ dem på en elektrisk trädgårdsodling värme matta på 80-85 grader Fahrenheit. De kräver också ljusa men indirekt solljus. Spraya grobarhet mixen med en fin dimma av rumstemperatur vatten varje dag för att hålla den ständigt fuktig. Grobarhet normalt äger rum inom två månader, men kan ta upp till nio månader. Kruka plantorna separat i 6-tums krukor när de är 2 inches tall. Orkidé planteringsjord mix fungerar bra för "Nivea" bat växter, eller använda en blandning av 10 procent tvättade kurs Builders sand eller perlit, 40 procent vitmossan torv, och 50 procent tall bark.