Hur att gro. Sycamore frön

Det gemensamma namnet sycamore hänvisar till tre arter av lövfällande träd inom släktet Platanus hittade på skogar i Nordamerika. Alla arter av lönn förekommer naturligt i fuktiga miljöer som creek bäddar, fjädrar och flodslätter, och alla är planterade som liggande träd för deras attraktiva vita, rosa eller beige bark och stora, maplelike blad. Dinglande kluster av pompomlike utsäde kluster visas på träden i sommar och mognar till förfall av hösten, som tillhandahåller ett enkelt och effektivt sätt att växa nya träd. Spira sycamore frön tar lite ansträngning, men fröna måste vara kalla stratifierade efter under en lång tid att gro på ett tillförlitligt sätt.

Instruktioner

•Gather utsäde bollar från under en hälsosam lönn träd i sensommaren eller tidig höst. Välja torr utsäde bollar med ett enhetligt beige färg och inga tecken på grönska. Sönder utsäde bollarna med en gummiklubba så fröna loss från den hårda kärnan.

• Fyll en 1-gallon plastpåse med 5 koppar av skarpa floden sand. Duggregn vatten över sanden medan blanda det för hand för att fukta det jämnt. Begrava sycamore fröna i fuktad sand. Förslut påsen.

•Lagra sycamore frön i den fuktiga sanden för 90 dagar i kylskåp till kall stratifiera dem och snabb groning. Ta bort fröna från kall förvaring när de växande behållarna är beredda.

•Dig upp jord från trädgården sängen där lönn träd kommer att planteras med hjälp av en trädgårds spade. Blanda tre delar trädgårdsjord med en del vassa floden sand för att skapa en lämplig plantering mix för sycamore frön. Fyll en 10-tums plantskola behållare med jord och sand blandning för varje sycamore tree önskas.

•Sow två sycamore frön i varje kruka till ett djup av 1/2 tum. Vatten varje pott till ett djup av 3 inches.

•Sätt krukor utomhus i en solig plats för vintern. Fukta jorden endast om lite eller inget regn faller under en lång tid.

•Titta på efter tecken på grobarhet följande vår när uteluft temperaturen stiger över 65 grader Fahrenheit i 15 till 20 dagar. Flytta krukorna till en plats med brokig skugga under den hetaste delen av dagen när plantorna har uppnått 1 tum i höjd.

•Thin lönn plantor till en per pott när de växer en uppsättning mogna lämnar. Ta bort den mindre eller mindre robusta plantan.

•Håll sycamore plantor i sina krukor tills de når 1 fot i höjd, sedan plantera dem i en permanent säng med jord pH-värdet mellan 4,5 och 6,5.