Hur att gro. Rosa Rugosa frön

Rosa rugosa frön är envisa. De överlever som flygs långa sträckor i magar av fåglar som sedan sätta in dem. Höften hålla fröna flyter över stora öppna havet områden, överleva upp till 40 veckor till sjöss. om höften bryter öppen, fröna flyter också och är livskraftiga efter veckor i salt vatten. Över förblir 80 procent av fröna lönsamt i de flesta höfter. Fröna kräver en period av kallt innan de kommer att gro. Ge den kalla perioden hemma för att börja din resa mot att höja attraktiva, härdig R. rugosa buskar.

Instruktioner

•Soak i R. rugosa frön i en liten skål med varmt vatten tills de sväller. Detta inträffar vanligen inom 24 timmar.

•Sätt R. rugosa frön i en handfull något fuktig torv vitmossan. Placera bunten i en plast sandwich-typ väska och lämna den i kylskåp. Hur lång tid att stratifiera utsädet beror på flera faktorer. Om fröna torkas i höften, låta dem stanna i kylskåpet i tre månader. Om fröna är färska, eller de torkat utanför höften, kylskåp i fem veckor.

•Fyll behållaren spira till inom en halv tum av kanten med en antingen fuktig utsäde-start blanda eller lika delar av fuktig krukväxtjord och sharp sand eller vermiculit.

•Sprinkle vermikulit eller sand över fröna lätt täcka dem och använda vatten från en imma flaska för att fukta lagret. Täck kärlet med plastfolie.

•Placera behållaren grobarhet i ett område med massor av indirekt solljus på en värme matta inställd på 70 grader Fahrenheit. Om fröna inte gror i flera veckor, ta bort plastfolie. Placera behållaren i en skuggig område utomhus och hålla jorden fuktig. Frön kan behöva gå igenom ytterligare en vinter innan spira.