Hur att gro. Oxypetalum Caeruleum frön

Vanligen kallas tweedia, är Oxypetalum caeruleum idealisk majoritetsinnehav anläggningen för xeriscape trädgård eftersom det krävs lite vatten i mognad. Växer till 3 fot lång, med fuzzy stjälkar och blad, blommar det i mitten av sommaren till början av hösten med stjärnformade blå blommor. O. caeruleum anses en anbud perenn, vilket innebär att trädgårdsmästare i cool regionerna--de nedan zon 10 på den U.S. avdelning av jordbruk Plant härdighet zon karta--vanligtvis växa växt som en årlig. Fröna är lätt för att starta, inomhus, frost sex veckor före sist datum.

Instruktioner

•Välj en grobarhet behållare. Vilken storlek du använder beror på hur många frön att gro.. Använda en plantskola för massor av frön, platt och för några, användning plantskola krukor.

•Fyll behållaren med frö-börjar blanda, ibland märkt som "spira blandning." Dessa blandningar består vanligtvis av sphagnum torv, perlit och gips, med ingen jord. Vatten blandningen under omrörning så att det är jämnt fuktig.

•Placera Oxypetalum caeruleum frön på ytan av jorden. De behöver ljus för att gro, så antingen lämna dem utsatta och planera på att hålla dem consistenly fuktig eller täck med en mycket tunn--mindre än 1/8 - tums--stänk av sand eller vermiculit. Täck kärlet med plastfolie.

•Ställ in värme mattans termostat 71 grader Fahrenheit och placera det i ett område som tar emot ljus och indirekt solljus eller 6 tum under växa lampor, kvar på 16 timmar om dagen. Placera behållaren grobarhet på mattan. Oxypetalum caeruleum fröna gror inom en till två veckor.

•Ta bort plastfolie från behållaren när fröna gro, minska värmen mattans temperaturen gradvis under loppet av tre dagar tills det stängs av och ger behållaren att stanna kvar på samma plats.