Hur att gro. ormbunkar

Hur att gro. ormbunkar

Ormbunkar är de mest utmärkande växterna i någon trädgård. Deras avsmalnande fronds är lätt igenkännliga och varierar från 12-fot långa i tree ormbunkar till de lilla fronds av mygga ormbunkar, bara en sextondel tum långa. Fern sporer växa på undersidan av fronds. Varje spore växer till en liten växt som är antingen manliga eller kvinnliga och måste befruktas av en växt av det andra könet innan fernen kan växa. Av denna anledning är spira fern sporer bara först av två steg i växande vuxen ormbunkar.

Instruktioner

•Förbered grobarhet blandningen. University of Floridas Institutet för livsmedel och lantbruksvetenskap får goda resultat från en fuktad torv pellets, medan den australiensiska nationella botaniska trädgården rekommenderar med fint hackad tree fern fiber, eller en blandning av torv, loam och fint marken terrakotta i lika delar över en vermikulit bas.

•Sätt grobarhet blandningen i en liten hotellpoolen kruka eller maträtt. Sporer kommer att gro i så lite som 1 1/2 inches av blandningen.

•Heat skålen och dess innehåll i din mikrovågsugn i tre till fem minuter, föreslår American Fern Society. Detta kommer att döda alla svampsporer eller bakterier i blandningen. Om du inte har en mikrovågsugn, häll lite kokande vatten över blandningen. Låt allt cool innan du fortsätter.

•Scatter några sporer över grobarhet blandningen och tillsätt en skvätt vatten för att fukta allt.

•Täcka upp i potten eller skål med en bit genomskinlig plast eller cling film. Detta skapar ett slags "mini" växthuseffekten som hjälper sporer att gro..

•Placera skålen eller potten i indirekt ljus. Hålla temperaturen på cirka 68 grader Fahrenheit att ge en idealisk miljö, föreslår den australiensiska nationella botaniska trädgården. Sporer ska gro. fyra till sex veckor efter plantering.