Hur att gro. hickorynötter

Hur att gro. hickorynötter

Nötter är faktiskt enda-seedade frukter med hårt skal, eller skal. Hickory muttern beskjuter, som de svart valnöt, är särskilt tjock och hård, skydda ett litet frö embryo. Hickory frön kräver en period av kyla för att gro. Detta händer oftast när nötterna ligga under löv täcker eller i hålor som ekorren eller jordekorre för vintern. På våren orsaka fukt och värme fröet till sprout. Efterlikna dessa villkor noga om du vill att gro. ett hickory frö i ditt hem.

Instruktioner

•Gather hickorynötter när de faller till marken på hösten. Skala dem ur sina yttre skal, eller frukt, med fingrarna. Lägg dem i en skål med vatten och låt dem dra i några dagar.

•Fyll medium sized blomkrukor med krukväxtjord och fukta det. Tryck på hickorynötter i marken, ungefär 2 inches djupt. Täck med jord och packa. Frö endast en per pott.

•Placera varje pott i en klar plast påse, försegla det med en twist slips och plats i kylskåpet. Kylskåp för 90 till 120 dagar. Kallt i kylen och instängd fukt i påsen kommer härma vinterförhållanden.

•Ta bort krukor från kylskåpet efter kalla stratifiering. Ta bort dem från plastpåsar och placera utomhus i en solig plats. Vatten med jämna mellanrum, när jorden torkar. Fröna kommer gror när utomhus temperaturen stiger över 50 grader Celsius nattetid.