Hur att gro. Bhut Jolokia frön

Bhut Jolokia, även känd som ghost pepper, kommer från nordöstra Indien och för närvarande innehar Guinness världsrekord för den hetaste pepparen i världen. Jämfört med jalapeno peppar på 10 tusen Scoville värme enheter hotness kreditbetyg, har Bhut Jolokia paprika testats på drygt en miljon enheter--nu är varm.Bhut Jolokia paprika kan odlas i väldränerad jord och gör bäst i tyngre jordar. De är en varm-säsong peppar med en lång växtsäsong. Detta innebär start Bhut Jolokia paprika från frön inomhus är en bra idé, och i vissa områden, det är absolut nödvändigt. Spira dessa Bhut Jolokia frön är mycket lätt.

Instruktioner

•Plant Bhut Jolokia frön inomhus i slutet av vintern, ca 8-10 veckor innan växtsäsongen startar i ditt område.

•Fyll cellerna i ett frö platt krukväxtjord. Nivå i jorden. Plats lägenheten i en kastrull med vatten över natten i blöt jord grundligt.

•Plant paprika frön genom att försiktigt trycka dem i jorden på djupet 1/4 tum. Täcka platt med plastfolie att hålla jorden fuktig och främja groning.

•Placera platt på en varm plats med temperaturen ligger mellan 75 och 90 grader F. Placera inte lägenheten i direkt sol. Om det behövs, använda en uppvärmd förökning matta under lägenheten för att uppmuntra fröna att gro..

•Titta på för fröna att gro i två till fyra veckor. Ta bort plastfolie när fröna gror. Eftersom plantorna växer, fortsätta att hålla jorden fuktig men inte blöt.

•Kontrollera växter för dämpning av sjukdom, en svampinfektion som kan angripa stjälkar av nya växter på marken-linjen. Ta bort alla infekterade plantor. Behandla de återstående växterna med fungicid. Flytta plantor direkt solen utomhus härda ut före plantering.