Hur att fylla på konserverade varor

Hur att fylla på konserverade varor

Konserver lagra lätt, senast en lång tid och kräver lite förberedelser eftersom livsmedel redan är kokta. Lagra upp konserver kan vara klokt för dem en strikt mat budget eller alla som bor i en region som katastrofer. Att ha ett lager av mat redo kan ge några sinnesfrid och kan spara extra resor till mataffären--detta kan spara tid och pengar.

Instruktioner

•Välj och rensa ut ett lagringsutrymme i ditt hem för konserverad mat. Mayo Clinic rekommenderar lagra konserver i en plats som är sval och torr. Ett kök skafferi eller en hall garderob bör vara lämplig om det uppfyller dessa villkor. En källare kan få alltför fuktig och hyllor ovanför spisen kunde vara för varmt. Mealtime.org rekommenderar att konserver lagrar bäst på 75 grader eller kallare.

•Sök för en rabatt livsmedel grossist lagra i ditt område. Många erbjuder budgetpriser på konserver eller bulk objekt. Förutom shopping på butiker som dessa, håll utkik för veckovis försäljning i livsmedelsbutiker. Du behöver inte fylla alla på en gång--en vecka ärter kan vara till försäljning om du köper i bulk, och nästa vecka kan det vara burkar tonfisk.

•Kontrollera varje kan kvalitet medan du är i butiken--Köp inte bucklig eller utbuktande burkar.

Medan du är på det, kontrollera "bäst om Använd vid" datum på kan, om den är tillgänglig.

•Inköpt en mängd livsmedel som ger allsidig näring. Välj proteiner som kött eller bönor, snarare än bara grönsaker.

•Använd en permanent spritpenna att markera dagens datum högst upp på var och en kan innan du lägger den på hyllan hemma. Placera de nyaste inköp av hermetisk mat på baksidan av hyllan och placera de äldsta längst fram. Rotera din hermetisk mat lagring bidrar detta sätt till friskhet.

•Koncernens burkar beroende på typ av mat--till exempel kanske du vill sortera dem efter soppor, grönsaker, kött och frukter.

Tips & varningar

  • Enligt Mayo Clinic, konserver är oftast bra från 18 månader upp till 5 år i förvaring, beroende på det bearbetade datumet och vilken typ av mat--sura livsmedel som tomater kanske inte bra senaste 18 månaderna.