Hur att försegla gatsten

Hur att försegla gatsten

Tätning gatstenar används i utomhus projekt är viktigt för att bevara utseende och öka hållbarheten av ytorna. Tätning ökar hållbarhet genom att skydda gatstenar från element samt ämnen som salt och olja. Tätningsmedel kan köpas i olika utföranden mellan Matt och blank.

Instruktioner

•Sprinkle några droppar vatten på ytan av några av gatsten att testa för porositet. Om vattnet sjunker blöt i betong, är gatsten redo för tätning. Täcka stenarna med plastfolie över natten, tejpade på plats med silvertejp. Om pärlor av fukt på undersidan av plastfolie, som anger att betongen har för hög vattenhalt för att täta för att vara effektiv.

•Rengör gatsten av någon smuts, olja eller fett.

•Använd en kombination konkreta avfettning och etsning förening. Applicera produkten med en icke-metall stänk kan, scrub stenarna med en styv borst kvast och skölj sedan med en trädgårdsslang. Tillåta gatsten att torka ordentligt.

•Använd sealer att gatsten med en färg spruta, paint roller, pensel eller svamp. Kan ta fyra timmar för sealer att torka och sedan tillämpa en annan kappa. Applicera flera lager, så att varje torka innan du lägger till en annan.