Hur att försegla en ny källare från vatten

Hur att försegla en ny källare från vatten

Att ha en källare i ditt hus erbjuder många möjligheter. Det kan vändas till en vinkällare, workshop område, hem gym eller även förvaring av livsmedel. Vad du än använder din källare för, är det viktigt att din källare är torr. Eftersom källare är benägna att dra fukt genom väggar och golv eftersom de är helt eller delvis i marken, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt tätskikt din nya källare.

Instruktioner

•Förbered väggar och golv av din nya källare. Sopa golvet grundligt med en kvast och ta sedan bort all lös smuts och damm med ett vakuum.

•Patch någon sprickor i källarväggar och golv. Fyll hålen med snabbtorkande cement med en spackel. Slät cement med en spackel samtidigt våt och med sandpapper när det är torrt. Låt 3 till 4 timmar.

•Pour tätningsmedel vätskan i ett rollertråg. Tillämpas tätningsmedel brett ytbehandlar av väggar och golv med en roller och i hörnen med en pensel. Försegla väggarna först och sedan golven. Starta från det hörn som ligger längst bort från källaren ingången. Se till att täcka alla ytor med ett generöst lager av tätningsmedel.

•Tillåt hela källaren att torka. Det första lagret av tätningsmedel behöver harden och torka i minst två timmar.

•Använd ett andra skikt av tätningsmedel på källarväggar och golv. Överväg att använda en annan typ av tätningsmaterial för andra lagret; två olika typer av fogmassor kan vara bättre skydd mot vatten och fukt.

Tips & varningar

  • Använd skyddshandskar när du tillämpar tätningsmedel på din nya källare.