Hur att försegla behandlat virke

Tryckimpregnerat virke impregnerat med konserveringsmedel som gör den trä sist längre, särskilt inom områden där det är direkt utsatt för vatten. Konserveringsmedlet innehåller ofta arsenik (hårdkromaterat koppar arsenate eller CCA) och andra giftiga kemikalier som du inte vill att lakning av din veranda eller play-set, så tätning timmer med ett giftfritt sealer är en bra idé. Med en penetrerande olja finish på tryckimpregnerat virke minskar exponeringen av människor och djur till CCA och andra konserveringsmedel.

Instruktioner

•Välj den penetrerande olja sealer. Prata med din lokala leverantör om typ av tryckimpregnerat virke som du har, hur den används och vilken typ av exponering har till vatten. Detta kommer att avgöra den bästa sealer för din användning.

•Rengör trä. Använda TSP för att avlägsna fett. Kommersiella trä städare är utformade för att ta bort smuts och döda mögel. Tillämpas enligt tillverkarens specifikationer. Använd en svamp och hink att tillämpa och skölj rikligt med vatten.

•Let i trä torrt. Se till att träet är helt torr innan du installerar någon sealer. Detta kommer att hjälpa sealer tränga djupare och sista längre. Det generellt tar minst 24 till 48 timmar men kan ta längre tid beroende på vädret.

•Använd sealer. Kolla väderprognosen och tillverkarens specifikationer---tätningsmedel måste förbli torra för en viss tid efter att de tillämpas, eller de kommer att lyfta av trä och tvätta bort. Använda en roller för att tillämpa remsan på plana ytor. Använd en pensel för att få mellan prydnad och andra trånga utrymmen. Plats dropcloth under varje område som är att vara förseglad.

•Om möjligt, försegla på undersidan av däcket. För äldre däck förhindrar detta CCA från urlakning. Försegla ändträ av alla trä om möjligt. För play-apparater och andra strukturer som inte ställs i marken, detta kommer att göra de strukturella inlägg längre.

Tips & varningar

  • Om du söker en ny finish till en gammal färdiga däck, kan du behöva ta bort den gamla finishen först. Du behöver en kemisk strippa. Du kan minska trä missfärgning genom att följa upp med en trä vitmedel. EPA genomfört två års studier från 2003 till 2005 för att avgöra effektiviteten hos beläggning för att förhindra CCA från urlakning av tryckimpregnerat virke. De föreslår med genomträngande fläckar eller beläggningar på bostäder strukturer som spela-apparater och däcken minst en gång om året att förhindra exponering för CCA.
  • Genomträngande fläckar och ytbehandlingar är vanligtvis giftiga och avger giftiga ångor tills helt torr. Tryckimpregnerat trä av någon typ är tänkt för stiftelser och endast användas utomhus. Läs tillverkarens instruktioner för alla finish du använder och följ alla säkerhetsföreskrifter. Färg kan inte tillämpas på nya tryckimpregnerat virke. Konserveringsmedlet fortsätter att torka under en tid och kommer ur timmer. Fråga din leverantör hur länge du måste vänta innan målning något tryckimpregnerat virke.