Hur att dekorera Windows med en enkel draperi

Att lägga stil till valfritt rum är lätt med en enkel draperi som komplement till färg och format för en befintlig design utseende. Med ett tyg som matchar rummet inredningen, en gardinstång eller några krokar och en touch av kreativitet, kan du lägga sista handen på ett rum utan hjälp av en dekoratör eller symaskin.

Instruktioner

•Bestäm din färg och styling behöver för ett draperi och gardin stången. Accentfärger i ett rum är perfekta för att samordna fönsterbehandlingar. Snarare än att gå med den dominerande färgen i rummet, leta efter ett tyg som belyser de subtila färgerna i rummet och kan ha bara en touch av de som är mer dominerande. För gardinstänger, matcha trä eller metall tonen i rummet; om det finns mer än en, Välj den mindre dominerande för en accent.

•Buy ett tyg som uppfyller dina behov. Du kan välja att få tyget av gården från en farkost butik eller använda befintliga tyg produkter. Lakan, gobelänger, tyg duschdraperier, dukar eller t.o.m. vissa sjalar och halsdukar kan ge utmärkta alternativ för en nej-sy draperi. Vara kreativ på denna punkt att hitta färg och stil att möta dina behov.

•Installera gardinstänger eller krokar att drapera tyget.

•Wind tyget runt stången, låta den hänga i platser där du vill ha mer tyg synliga och dinglande lösa delar av tyg från slutet av staven på sidan av Fönstren. Tyg behöver inte täcka alla delar av staven eller hänga från båda sidor av fönstret.

•Experiment med storlek. Om tyg behöver trimmas och fållade, göra det, men underskatta inte effektiviteten av vikning, högar eller knyta upp delar av tyget för att ändra storleken på draperi.

•Lägg till extra detalj med band. Du kan binda avsnitt av tyg med band, wrap band runt gardinstång tillsammans med tyget eller koppla i menyfliksområdet till tyget av sömnad eller heta limma den på.

Tips & varningar

  • Använd din kreativitet, både när du väljer ett tyg och när du installerar den. Gör det själv draperier erbjuder stora möjligheter för unika och distinkta inredning, så snarare än att försöka replikera vanliga utseendet på fönsterbehandlingar, låt dig experimentera med en ny design.