Hur att dekorera loftade tak väggar med färg

Hur att dekorera loftade tak väggar med färg

Att ge ett loftade tak lysa en färsk färgskikt upp hela rummet. Sedan taket sluttar uppåt, men det skiljer i taket i olika sektioner. Detta öppnar upp fler alternativ för att dekorera taket med färg. Ett alternativ är att måla hela taket en färg som du skulle med en plan yta. Överväga en mer distinkt utseende genom att måla den tilltänkta delen av taket en annan färg än den plana del. Oavsett vilket alternativ du väljer, måla lofting taket på samma sätt.

Instruktioner

• Använd gamla kläder som du inte har något emot splattering med färg. Torka av spindelnät och ytan skräp i taket med en ren damm mop.

•Ta bort objekt från väggar och rum. Täcka stora föremål som inte kan avlägsnas med drop dukar. Placera målartejp på trim. Skydda golven från färg splatters genom att täcka dem med drop dukar.

•Placera en ren färg roller på en roller hantera och bifoga förlängning handtaget till botten av handtaget för roller.

• Fyll en färg bricka med en fläck-blockerande primer. Rulla den paint rollern i paint facket med en back-och-tillbaka rörelse tills hela rullen är mättad med primer. Håller rullen över facket och tillåta den överskjutande primer att droppa bort.

•Använd primer över hela taket. Primern förhindrar fläckar--som vatten, rök och nikotin--blöder igenom färgen. Låt taket torka i flera timmar innan du fortsätter med de återstående stegen.

•DIP en liten trim borste till färgen. Måla taket precis ovanför den målartejp området. Fortsätt på detta sätt tills du har målat runt hela trim.

• Fyll en ren färg bricka med tak färgen. Rulla den paint rollern i paint facket med en back-och-tillbaka rörelse tills hela rullen är mättad med färgen. Håller rullen över facket och låt överflödig färg att droppa bort.

•Använd färgen över hela taket med en back-och-tillbaka rörelse. Låt taket torka helt i flera timmar. Tillämpa en annan lager tak färg om det behövs tills du uppnår önskat resultat.