Hur att chocka den Pool med klor efter det regnar

Många saker bidrar till förorening av en pool. Använda klor är ett sätt att hålla poolen sanerad. Hur ofta poolen blir chockade beror på hur mycket poolen används. Det finns sätt att berätta om en pool behöver en klor chock. Poolen kan bli irriterande för ögon och vattnet kommer att lukta som klor. Vanligtvis tror människor detta beror på att det finns för mycket klor i poolen. Tvärtom, klor från senaste chocken har redan gjort sitt jobb och har börjat bryta ner och blir smittade. Detta innebär att poolen är redo för en annan chockbehandling.

Instruktioner

•Measure av fri klor med hjälp av ett testkit. Fritt klor är det klor som dödar bakterier och föroreningar i din pool. Se till att klor når rätt ppm (delar per miljon) nivåer till ordentligt chock poolen. Poolen bör ha en klor ca 10 ppm för ordentlig chock nivåer. Klor testutrustning kan du fastställa om ppm.

•Kontrollera din instruktionsboken till se hur många gallon vatten poolen håller. Använda en gallon klor för varje 10 000 gallon vatten.

•Pour klor i din pool efter det regnar eller när kloramin nivåer blivit hög. Kloramin kallas också kombinerade klor (CAC). Det resulterar när fri klor blandar med förorenar och inte längre arbetar med för att sanera poolen.

•Tillåt poolen till chock övernattning för säkerhet. Om denna tidpunkt är inte realistiskt, vänta en timme och Använd testkit för att kontrollera att klor nivåer är säkert för simning. Se de testkit riktningar för vägledning på säkra nivåer.

Tips & varningar

  • Inte testa vattnet innan simning efter en klor chockbehandling kan resultera i sveda och irritation av ögon och hud.