Hur att bleka gardiner

Gardinerna har kommit långt. I själva verket långt före upptäckten av bomull eller uppfinningen av syntetiska textilier används förhistoriska människan djurens hudar som ett sätt att blockera ut solljus och smycka sina grottor. Dessa dagar tillverkare erbjuder många olika tyger, färger och mönster att välja mellan när köpa eller göra egna gardiner. Ändå kan en stram budget orsaka dig att överväga blekning dina gardiner för att ta bort fläckar eller ljusare färg. Vanliga hushålls blekmedel eller 3 procent väteperoxid kan faktiskt göra jobbet i minuter platt.

Instruktioner

•Ta bort mindre fläckar från vita gardiner genom att hänga dem i solen. Efter tvättning gardiner i tvättmaskinen med en kopp av hushålls blekmedel och ett milt rengöringsmedel, ta bort dem och hänga dem på ett klädstreck utanför. Solen har en tendens att göra saker blekna, inklusive fläckar.

• Fyll badkaret halvvägs med varmt vatten och tillsätt en kopp hushålls blekmedel. Låt din Duschdraperi i blöt i badkaret i cirka 20 minuter. Blötläggning kommer att vitna och lysa upp ditt duschdraperi, befriat den från mögel fläckar. Skölj duschdraperiet i varmt vatten och hänga den i solen för att torka.

•Lighten mörkt färgade gardiner genom att fylla din bricka och lägga till en kopp blekmedel. Tillåta maskin agiterar, men stoppa maskinen innan det sköljer. Blötlägg gardiner i blekmedel och övervaka färgen förändras. Återuppta sköljningen när gardinerna bleach ut till önskad ljusare färg. Låt gardinerna till dropptorka ut i solen.

• Öppna kranen, koppla avloppet, och fylla din diskbänk halvvägs med varmt vatten. Lägga till en kopp av hushålls blekmedel. Njut av gardiner i diskhon i flera timmar för att ta bort färg. Gör mörkare färgade gardiner i blöt i handfatet över natten. Skölj de blekt gardinerna i varmt vatten och droppa torr.

•Bleach spetsgardiner ta bort gulfärgning med en Väteperoxidlösning. Placera gardiner i ett handfat med kallt vatten och tillsätt två koppar 3 procent väteperoxid till vatten. Låt gardinerna till blöt i en timme, skölj och droppa lufttorka.

Tips & varningar

  • Överväga besprutning citronsaft på vita gardiner att bleka en fläck. Hänga gardiner för att torka i solen efteråt. Kombinationen av citronsaft och solen hjälper för att bleka fläcken.
  • Placera inte 100 procent bomullsgardiner i torktumlaren. Bomull krymper och så kommer dina gardiner.
  • Var försiktig när du använder hushålls blekmedel. Inte bara kommer det bleka dina gardiner, det kommer också bleka något annat det kommer i kontakt med.