Hur att bleka blöjor

Hur att bleka blöjor

Tygblöjor är ekonomiskt och ett bra val för föräldrar som vill spara pengar och inte bidrar till deponi. Använda tygblöjor sparar en massa pengar över tid och kan fungera med flera spädbarn om ordentligt rengjorda och vårdas. Kasta inte bort pengar genom att köpa fler blöjor på grund av färgning, före behandla fläckar och ren med mjuka metoder som inte kommer att förstöra fibrerna i duken. För föräldrar som inte vill använda starka kemikalier för att rengöra sina barnblöjor, naturliga rengöring metoder ta bort fläckar och bleka blöjor lika bra som blekmedel.

Instruktioner

•Töm fast innehållet i blöjor till toaletten och skölj. Placera smutsiga blöjor i en blöja hink eller hink och sätta på locket på hålla lukter från att fly och göra ditt hus luktar illa. Du kan använda en våt eller torr hink metod, "våt hink" medel för blötläggning blöjor i en hink fylld med vatten och 1/2 kopp bakpulver att neutralisera lukter. "Torr hink" innebär att placera blöjan i en torr hink och bevattning med bakpulver att hålla lukter nere. Den torra hink metoden är säkrare när man har småbarn i huset på grund av drunkning risker.

• Fyll din tvätt i maskin med kallt vatten och tillsätt 1/2 kopp bakning soda. Lägg till blöjor i blöt över natten. Låt maskinen agitera för en minut, sedan stänga av och stäng locket.

•Dränera vatten ut och fyll tvätt maskin med kallt vatten och köra för en cykel. En "före tvätt" eller "skölj" inställningen är perfekt för detta ändamål. Efter skölj, skölj i varmt vatten med diskmedel.

•Skölj två gånger för att ta bort rengöringsmedel rester. På den andra skölj, tillsätt 1 / kopp ättika för att sköljvattnet och avsluta cykeln.

 rad torr på en solig dag. Om några fläckar eller fläckar kvar, mätta fläcken med citronsaft och hänga ut mot solen. Kombinationen av citronsaft och direkt solljus kommer naturligt bleka fläckarna.

Tips & varningar

  • Skölja smutsiga blöjor så snart som möjligt för att undvika fläckar. Ljusa fläckar är lättare att avlägsna än mörkare, i fläckar.