Hur att beskära olivträd i Australien

Även om majoriteten av världens Oliver odlas i Medelhavsländer som Spanien, Italien och Grekland, finns det också många olivodlare ligger på Australiens sydkust. En av de saker som ansvarig olivodlare måste vara kunnig om är det korrekta sättet att beskära träden i deras olivolja fruktträdgårdar. Årligen beskärning din träd kommer att hålla dina träd på toppen av sin produktion.

Instruktioner

•Prune din olive tree tidigt på våren. Eftersom Australien är på södra halvklotet, bör dina träd beskäras i slutet av maj och början av juni.

•Don't vänta tills ditt träd producerar oliver för att starta beskärning din olivträd. Du måste börja beskärning medan trädet är ung och växande.

•Ta bort döda armar och ben och kvistar från din olivträd. Inte bara är döda lemmar fula, de kan blockera solljuset och skada de levande delarna av din träd. Om du inte kan berätta om en gren är döende, vänta tills trädet börjar att blomma. Om grenen inte växer några blommor, eller om blommorna är gles, måste lemmen tas bort.

•Look för alla grenar som börjar växa till nära en annan gren. Tro inte att du måste ta bort hela extremiteten, bara den del som är att nära den andra grenen.

•Prune några små grenar som växer horisontellt, dessa typer av grenar kallas vatten utloppsrör.

•Fertilize din olivträd när du beskärning det. När det används för olivodling, måste australiska smutsa kompletteras med NPK gödsel.

•Kontrollera för sjukdom när du beskärning din olivträd. En av de enda saker som påverkar olivträd som odlas i Australien är en sjukdom som kallas Peacock plats. Kan du berätta om dina träd är smittad med påfågel plats eftersom bladen blir gult med ljus bruna fläckar (de ser ut som en giraff Dölj) och sedan falla från att försöka. Förlusten av bladen från Peacock plats minskar mängden näringsämnen din olivträd få och sänka din produktion. Det enda sättet att behandla dina träd är att använda en kopparbaserad fungicid och spraya din hela olivträd. Du kommer att behöva behandla din orchard under hösten beskärning, som i Australien är i maj / juni. Den bästa tiden att spraya din orchard är rätt innan en kraftiga regn.

•Titta på för olivolja Knut bakterien. Detta är en bakterie som verkar bry sig om 2 år gamla träd. Det orsakar fula ärr och sår för att visas på den unga trädstam och några av armar och ben. Det första fallet av oliv Knut sågs i 2003 i en fruktträdgård i Greensland. Det bästa sättet att behandla oliv Knut är att spraya trädet med en kopparbaserad spray. Det bästa sättet att hindra sjukdomen från att trädet är att gnugga vaselin över någon plats som har varit nyligen beskäras.