Hur att beskära buskar i Topiaries

Hur att beskära buskar i Topiaries

Topiaries, eller växter formas till mönster och skulpturer, lägga till en konstnärlig touch till ditt landskap. Att skapa topiary sker genom beskärning bort lemmar och grenar av buskar och träd tills du klippa den figur du vill använda. Om beskärning av buskar i topiaries tar en stadig hand och lite träning, får färdiga formulär en genväg för trädgårdsodlare som vill designa sina egna topiary, men inte är så konstnärligt benägna.

Instruktioner

Med en formklippta Form

•Välj en växt som är liknande i form av formklippta konstruktion som du vill beskära. Om du har en formklippta form som är en stående person, till exempel, Välj ett träd eller en smal, vertikala buske ungefär samma storlek som formklippta form. Välj ett formklippta formulär som har en botten öppning, eftersom vissa formklippta formulär öppna överst eller inte öppnas alls och kräver plantering från insidan.

•Sätt formklippta form över träd eller buske genom att skjuta öppna botten över anläggningen. Det kan ta några muskler att Skjut form på anläggningen. Om stora grenar är i vägen för form, skär dem tillbaka till en nivå som gör att formuläret att passera över dem.

•Prune tillbaka växtens blad så att spetsarna på grenarna och lemmar sitta ungefär nivå med formklippta ram. Lämna de formklippta ram på plats under busken. Busken fortsätter att växa, fyller den nya tillväxten formklippta ramen mer fullt ut, vilket ger designen ett fylligare utseende.

Beskärning utan en Form

•Välj en buske i ditt landskap som har en liknande struktur till den topiary som du vill skapa. Om du vill göra en konformad, till exempel är en vertikal buske som är smalare upptill än längst den närmaste matchningen, medan en rund buske är perfekt för en bollformade topiary.

•Starta beskärning på toppen och trimma anläggningen tillbaka för att göra de första 5 till 6 inches av din design. För en konformad, trimma toppen av busken till en rundad triangel. För en boll form, börja i mitten och försöker göra en enhetlig kurva i toppen av plantan.

•Strömförbrukning i standbyläge tillbaka från buske ca 5 fot för att undersöka din design. Om du ser ojämnheter i designen på det avståndet, fortsätta beskärning upp i busken tills det ser ännu. Om designen ser bra ut, fortsätta arbeta din väg ner plantan.

•Prune resten av anläggningen i 5 - till 6-tums steg att se till att du klippa en även design. Steg tillbaka varje 5 till 7 inches för att inspektera ditt arbete innan du fortsätter. När du har klippt den ursprungliga formklippta formen, bibehålla formen genom att skära ned några långa lemmar eller grenar på buske som de utgör.