Hur att behandla trä med Borax

Tryck behandlat virke för utomhus konstruktion är vad de flesta av oss känner igen som en bit av behandlat virke. Förfarandet som genomsyrar en förening i träfibrerna långsamt förfalla och göra våra däck håller längre. Du kan också behandla trä med Borax dock ett mindre känt sätt att bota trä med hög vattenhalt, hämma eld, och hålla trä insekter och tynar bort. Borax är en vattenlöslig mineral som du kan behandla ett antal produkter, bland annat för användning inom byggnaden.

Instruktioner

•Lay en skyddande barriär runt trä delar behandlas. Borax lösningen kan läcker ut på marken och kan förgifta vissa typer av gräs. Förhindra att Borax överdos till växter och djur genom att förbereda en kvalitet arbetsplats med skydd av en kant vakt eller med handdukar att fånga någon avrinning av Borax lösning.

•Arrange rå trä så att varje sida kan behandlas med Borax lösningen. Kontrollera att du har möjlighet att vända bitarna på kanten och över på andra sidan för att få en jämn täckning borax på träbaserade skivor. Ta den pumpen sprutan och Borax till en vattenledning och blanda upp ett parti av Borax träbehandling.

•Dissolve 10 oz. borax (20 Mule Team sort) till ca 6 oz. varmt vatten. Agitera lösningen tills Borax är upplöst. Häll blandningen i 1 gallon vanligt kranvatten och blanda så att det också blandas väl. Nu Häll behandlade gallon vatten i hand pump sprutan och dra åt locket av sprutan. Pumpa upp för att trycksätta insidan.

•Spray lösningen jämnt på varje sida av de rå träbaserade skivor. En Borax komponent inom detta trä trä medel kommer att vara effektiva på att avvärja pest djur, att förhindra brand och bota snabbare genom att vara behandlade med en enkel Borax och vatten lösning. Spraya en sida och sedan slå på kanten och spraya kanten, och vända och spraya ryggen, och vända och spraya kanten. Som täcker hela styrelsen. Fortsätta att spraya styrelser tills lösningen används. En gallon lösning kommer att behandla omkring femtio 2 "X 4" X 8" dubbar.

•Cure trä som du normalt skulle. Det kan vara ugn eller lufttorkas tills vattenhalt når. Bestämma rätt vattenhalt för ditt område och torrt trä tills den har den rekommenderade mängden vatten i fibern. Installera trä som du skulle någon annan typ av behandlat trä.