Hur att behålla tvinnade bambu växter

Hur att behålla tvinnade bambu växter

Tvinnade bambu (Dracaena sanderiana) är inte bambu alls, men det verkligen liknar det med bladen tas bort. Det används i den kinesiska praxis av fengshui, och det odlas vanligen som en dekorativ hus eller kontoret växt. Det odlas ofta i en vas med vatten, men anläggningen är friskare när krukväxt i jord, enligt Jennifer Schultz Nelson, en specialist med filtillägget University of Illinois. Dracaenas är enkla att ta hand om, och vridna bambu är inget undantag.

Instruktioner

•Förse tvinnade bambu med en plats i huset där den får filtrerat solljus och temperaturen ligger fortfarande över 65 grader F.

• Håll jorden fuktig på alla tider, utom på vintern; tvinnade bambu behöver vatten när den övre tum av marken är torr. Använd endast icke-fluoriderat vatten. Om du växer din vridna bambu i vatten, kontrollera vattennivån dagligen. Behållaren ska vara minst halvfullt.

•Fertilize vriden bambu med allrengöringsmedel krukväxt livsmedel utspädda till halva styrkan rekommenderas på etiketten--en tiondel styrkan för vatten-odlade växter. Mata den en gång i månaden från vår till September.