Hur att behålla sötvatten tankar

Hur att behålla sötvatten tankar

Om du är intresserad av att hålla fisk som en hobby eller använda dem för att dekorera ett hem eller företag, är en sötvatten tank ett hållbart alternativ. Denna typ av tank kan vara lättare att ställa in och underhålla än en saltvatten fisk tank används för att Visa tropiska fiskar. Dock innebär att upprätthålla en sötvatten tank för fiskar som afrikanska ciklider kritiska komponenter för att hålla miljön frisk. Bara några steg kan hjälpa dig att framgångsrikt upprätthålla sötvatten tankar.

Instruktioner

•Kontrollera temperatur din sötvatten tank. Temperaturen bör generellt faller mellan 74 grader och 78 grader Fahrenheit. Placera en termometer i tanken vid olika tider på dagen och på natten och spela in dessa temperaturer att se till att de hamnar i detta intervall. Luftkonditionering, värme och närvaro av solsken under dagen kan påverka temperaturen i din sötvatten tank, så var beredd att justera termostaten som behövs för att upprätthålla lämpliga tank temperaturer.

•Inköpt en vatten kvalitet test kit från ett akvarium butik. Testet visar om din sötvatten tank nitrat nivå är för hög eller om du har en hög nivå av pH, som är ett mått på surheten i vattnet. Dessa situationer kan innebära att du har för många fisk eller overfeeding dem.. Om dina avläsningar är för höga, byta vatten och försöka igen dess kvalitet med hjälp av kit för att se till att du har en medellång pH-nivå och en nitrat läsning av noll. Nitrat är en bakteriell biprodukt som kan påverka hälsan hos din fisk om för mycket är närvarande.

•Ändra din tank filtrera varje två till fyra veckor om din tank använder mekaniska eller kemiska filter. Mekanisk filtrering innebär att man använder ett power filter än hänger på baksidan av tanken och tar bort fritt flytande partiklar från vattnet. Kemisk filtrering innebär att ta bort löst avfall från vattnet med kol eller mineraler kallas zeoliter. Biologiska filter kräver inte underhåll.

Kontrollera också om din filtermaterialet blir smutsiga efter bara ett par dagar, vilket innebär att du ger din fisk för mycket mat eller lagrar för många fiskar i tanken.

•Buy en sifon från ett akvarium butik att ta bort en fjärdedel av vatten från tanken varje vecka, som hjälper till att avlägsna avfall och orörd mat. Gör detta genom att köra mynningen av hävert längs botten av tanken. Efter bort vattnet, ersätta den med samma mängd de klorerat vatten med hjälp av en ren hink.

•Ta bort bruna blad från levande växter i tanken innan de faller tanken golvet. Dessutom, om du någonsin vill lägga till mer fisk i din sötvatten tank, lägga till mer än två åt gången att se miljön är anslår för all fisken i tanken.