Hur att behålla skåp

Hur att behålla skåp

Skåp är värdefulla lagerutrymmen--en nödvändighet i hem, särskilt kök. Men glömma husägare ibland att upprätthålla deras skåp är lika viktigt som att vårda möbler och andra används ofta i sina hus. Skåpen är gjorda av massivt trä eller laminat, de lätt kan dra besökarnas ögon, mervärde till ett kök och hjälpa dig att uttrycka din stil.

Instruktioner

•Håll fukt från ditt skåp, som permanent kan skada dem - särskilt om de är tillverkade av massivt trä. Låg inte våta disktrasor eller maträtt handdukar på skåp ytor. Torka upp spill som nå skåp omedelbart med en ren, mjuk trasa och en liten mängd tvål och vatten. Torka området noga.

•Dammpåse skåp ofta med en mjuk och luddfri trasa, som skåp samla lint lika ofta som andra delar av möbler gör. Spraya skåpen lätt med vatten för att förhindra spridning av damm. Även spraya ett tunt lager av möbelpolish på utsidan av skåp och torka skåp med en mjuk trasa.

•Rengör svårt-att ta bort fläckar på ditt skåp med en ren trasa och vatten blandat med skålen-tvätt vätskan eller annan typ av icke-alkalisk tvål. Torra området, efter de korn riktning, om ditt skåp är tillverkade av trä. Hålla slipande eller pulver städare och skur kuddar av ditt skåp.

•Rengör skåpen ordentligt en gång om året med hjälp av en hink med varmt vatten och mild tvål tillsammans med en svamp eller trasa. Ta bort alla objekt från ditt skåp, rengöra insidan och utanför varje skåp och skölj områdena helt. Låt ytorna torka innan du placerar dina objekt tillbaka i skåpen.

Använd inte din vanliga disktrasor för att rengöra insidan eller utsidan av skåp, eftersom tyget kunde ha bitar av skräp, tvål eller fett som kan förstöra ditt skåp. Också, när du rengör ditt skåp, särskilt uppmärksamma områden nära kaminen-tops och ugnarna, som kan färgas och skadats av fett. Dock inte använda en slipande ugn renare på ditt skåp, särskilt om de är gjorda av trä.

•Spray glasrengöringsmedel på hushållspapper och torka utstryk från glasfönstren i varje skåp. Spraya inte glas renare direkt till glas windows eftersom glas städare kan fördärva finish på hårdvara som mässing handtag samt skåp träytor.

•Rengör skåp hårdvara inklusive knoppar och handtag med varmt vatten och mild tvål, och undvika att använda slipande metall puts. Också använda en touch-up kit för skåp repor, att se till att satsen matchar ditt skåp färg. Applicera kitt till djupa hack i ditt skåp. Vid tillämpning av putty, låt spacklet torka och sedan tillämpa en matchande fläck till områdena.