Hur att behålla roten skjuter från ett blåregn

Hur att behålla roten skjuter från ett blåregn

Wisteria finner nåd hos många trädgårdsmästare på grund av dess förmåga att snabbt täcka fula strukturer med samlas av levande gröna bladverk och väldoftande, lila blomma kluster. Kraftig arten av wisteria är också en källa av försämringen för många trädgårdsmästare, som vinstockar brukar gro rot skott eller suckers, under hela växtsäsongen. Att behålla rot tillväxt utmaning en eftersom rotskott ständigt återskapa, men du kan undertrycka dem under lång tid med små doser av en allmänt tillgänglig kemisk förening.

Instruktioner

•Ta bort alla befintliga root skjuter från wisteria innan behandling med den kemiska suppressant. Leta reda på basen av varje rot sucker. Gräva ner 2 till 3 inches under ytan av smutsa att exponera en stor del av rot skott. Bryta den med en beskärning såg. Kassera de avhuggna skott.

•Använd ett tjockt skikt av 0,8 procent NAA böka hormon vätskan i slutet och på sidorna av rot skott med hjälp av en pensel. Låt kemiskt torka i 15 minuter och sedan återanvända den. Låt andra lagret torka ordentligt i ca 30 minuter.

•Bury spetsen på roten skjuter med trädgårdsjord. Rot skott kommer inte återskapa för fem till sex månader en gång behandlas med NAA böka hormon.

•Använd en ljus beläggning av NAA böka hormon vätska till lägre 1 till 2 fötter den wisteria stammen med en pensel för att undertrycka någon sida skjuter. Undvik att få hormonet på bladen av wisteria.

Tips & varningar

  • Tillämpa NAA hormon vätskan i slutet av våren.
  • Använda handskar när du arbetar med NAA böka hormon vätska. Även om det är en naturligt förekommande kemiska, kan det irritera huden hos vissa personer.