Hur att behålla blåbär

Hur att behålla blåbär

Blueberry buskar leverera en liten frukt grödor för hem trädgårdar och landskap. Buskarna blommar vackert på våren och producera deras riklig tillgång av bär i mitten av - till-sensommaren. Det finns blåbär buske sorter passar till de flesta klimat. Buskar som odlas i full sol och väldränerad jord är mindre benägna att problem och kräver mindre vård att förbli frisk än de som odlas i olämpliga platser. Plantorna växa och producera på ett tillförlitligt sätt för åren när väl vårdas och underhållas.

Instruktioner

•Använd och upprätthålla en 4 - till 6-tums lager av kompostmaterial. Använda halm, pine halm eller en liknande ekologisk marktäckning att undertrycka ogräs och bevara fukten i marken runt blåbär buskarna.

•Water blåbär varje tre till sju dagar i vår och sommar. Tillämpa ungefär 2 inches av fukt varje vecka, vilket är tillräckligt med vatten för att fukta upp 8 till 12 inches av jord. Blåbär kräver jord som är fortfarande jämnt fuktig och inte torkar ut.

•Fertilize blåbär med en 12-12-12 eller liknande gödsel på våren när tillväxten börjar. Gäller 1 kopp av gödselmedel per varje frukt-producerande bush, bevattning gödselmedlet på jorden i en 36-tums diameter ring runt stammen.

•Använd ¼ kopp av ammoniumnitrat gödningsmedel till varje buske början sex veckor efter vårens gödsling. Återanvända ammoniumnitratet var sjätte vecka till bär skörd.

•Prune ut skadade och döda käppar på senvintern eller tidiga våren innan ny tillväxt påbörjas. Skära ner igenvuxna käppar med upp till halva sin längd att upprätthålla kompakt blåbär buskar och tunna ut de äldre fruktbildningen käppar om busken blir alltför tät.

Tips & varningar

  • Täcka buskarna med nät om fåglar eller andra skadedjur plågar din utveckla blåbär gröda.
  • Blåbär är mottagliga för vissa sjukdomar och skadedjur. Behandla eventuella problem så snart du upptäcka dem med korrekt bekämpningsmedlet att skydda hälsan hos bush och bär gröda.