Hur att behålla antika möbler

Hur att behålla antika möbler

Antika möbler måste upprätthållas korrekt för att behålla både värdet av lappa och dess utseende. Till skillnad från nyare möbler behöver antikviteter lite extra omvårdnad. Denna vård översätter till år av användning och förmågan att passera möbler ner från generation till generation. Om du har en antik med en repad eller sliten finish, Tänk på att några av dessa tekniker inte fungerar – pjäsen kommer att behöva återställas innan det kan upprätthållas.

Instruktioner

•Ta bort antika möbler från direkt solljus. Ultravioletta strålar är skadliga för trä och antika möbler och kan orsaka uttorkning och sprickbildning. Placera aldrig en antik direkt under ett fönster eller där det får mer än bara några timmars indirekt solljus varje dag.

•Balance luftfuktigheten i ditt hem. Atmosfären är viktigt att antika möbler. Om det är för fuktigt, kan lappa ruttna; om det är för torrt, kan lappa spricka. Om du bor i ett fuktigt klimat, använda en avfuktare för att avlägsna överskottsfukt från luften. Omvänt, om du bor i ett torrt klimat, du kommer att behöva använda en luftfuktare för att upprätthålla korrekt fukthalt. Skjuta för en nivå på cirka 30 till 50 procent luftfuktighet.

•Wax de antika möblerna två gånger om året. Använd en hög kvalitet möbler pasta vax och tillämpa en tunn beläggning till möbler. Gnid detta med en mjuk trasa.

•Dammpåse antikviteter regelbundet. Mellan waxings, kan antika möbler upprätthållas med ett enkelt torrt pulver med en mjuk trasa, utförs varje vecka eller vid behov. Använd en mjuk borst tandborste för att komma in i detaljarbete eller carving, där en trasa inte kan nå.

•Vacuum klädsel. Antik klädsel håller inte bra mot traditionella städare. Helt enkelt vakuum över kudde täcker och plats rent med ett färgämne-fri diskmedel som behövs. Testa alltid tvål på en obetydlig del av möblerna innan du använder den där det kommer att vara synlig.