Hur att befrukta en hösten Blaze lönn

Hur att befrukta en hösten Blaze lönn

Känd för sitt slående crimson lövverk, är hösten Blaze Maple en varumärkesskyddad hybrid som utvecklades genom att korsa silver och röda lönnar. Som de flesta växter nytta hösten Blaze Maples av användning av gödselmedel. Korrekt gödselmedlet hjälper trädet att växa och producera mer av dess signatur blad. Att veta hur att befrukta ditt träd på lämpligt sätt kan hjälpa det frodas och producera kvalitet bladverk.

Instruktioner

•Obtain gödselmedel som är lämplig för din höst Blaze lönn. Gödselmedel normalt kommer med en uppsättning av tre siffror på sina väskor. Den första siffran visar mängden kväve i gödselmedlet, den andra siffran motsvarar mängden fosfor och den tredje nummer ger nivån av kalium. Hösten Blaze Maples gör vanligtvis bäst när kväve är höga; Därför ser för gödselmedel väskor som har hög första nummer, exempelvis 16-4-8 eller 12-4-8 kombinationer. Dessutom är långsam-releasing gödselmedel fördelaktigt eftersom de levererar näringsämnen till trädet under lång tid. Vissa gödselmedel etiketter kommer att ange om de är lämpliga för ditt speciella lönn träd.

•Använd gödselmedlet manuellt en gång per år till din höst Blaze lönn i tidigt på våren eller hösten. Utfodring trädet vid denna tid hjälper sin nya knoppar att växa och producera friska och ljusa bladverket.

•Sprinkle gödselmedlet runt basen av din höst Blaze lönn. Sprida gödsel över trädets rotzonen; borra hål i marken om marken komprimeras. Skapa hål som är 4 till 6 inches djupt och 2 till 3 inches isär med en punchbar eller en borr med en 2-tums skruv. Starta 2 fot utåt från stammen och fortsätta imaking hål 2 fot förbi grenarna. Placera gödselmedlet direkt i hålen. Beloppet som ska använda beror på storlek och ålder av träd, tillsammans med typ av gödselmedel. Kolla på baksidan av påsen instruktioner; i regel är dock att använda ½ till 1 kopp gödselmedel för små träd och buskar eller 0.1 lb. gödselmedel för varje tum av stammen diameter för stora träd.