Hur att befrukta en Azalea Bush

Om du har azalea buskar planteras i din trädgård, du inte bara har de underbara Blom att titta på, men du har också en av buskarna med lägsta uppsättning gödsling krav. När din Azalea behöver någon särskild omsorg, följa några enkla steg för att hålla dem friska och blommande år efter år.

Instruktioner

•Känn din jord före gödsling. Om din azalea lider av tillväxt eller blad problem, kanske frågan inte behovet av gödselmedel. Jorden kan packas för hårt, det kunde ha insekter eller du kanske att hålla marken för blött. I dessa fall fungerar gödningsmedel inte.

•Measure avståndet från mitten av azalea till yttersta bladen. De flesta människor tror att rötterna växa rakt ner, men i själva verket de växa utåt och kan utöka förbi de yttersta bladen av så mycket som fyra fötter. När du får denna mätning, Lägg fyra fötter till att bestämma där roten ändarna är.

•Använd gödselmedlet på ytan av jorden. Den Azalea rötterna kan växa långt i avstånd, men de tenderar att hålla sig till toppen av smutsa, så blanda i gödselmedel inte är nödvändigt.

•Water området där du bara lagt gödsel för att få näringsämnen blötläggning i marken och tillgängliga för rotsystemet av Azalea. Du bör också se till att när du sprida gödselmedel, ingen fick på azalea själv. Om det gjorde det, sedan torka bort.