Hur att avvärja myggor med en Citronella växt

Hur att avvärja myggor med en Citronella växt

En citronella geranium, är även kallad mygga geranium, en anläggning som producerar olja används i citronella produkter. Växten doften släpper när du krossa eller gnugga bladen. En citronella geranium innehåller mindre än 1 procent citronella olja. Anläggningen kan inte avvärja tillräckligt myggor för att vara värt plantering för detta ändamål. Citronella geranium är känsliga för frost och kräver skydd i kallt väder.

Instruktioner

•Välj en plantering behållare som är 8 till 12 tum i diameter med dräneringshål i botten. Fyll behållaren halvfull med en väl dränerande krukväxtjord.

•Ta bort citronella plantan från den växande behållaren och lossa rötterna. Ställ in jordklumpen in i behållaren så toppen är 1 till 2 inches under behållaren kanten. Packa jorden runt roten bollen för att hålla den på plats. Lämna minst 1 tum mellan toppen av smutsa och i utkanten av behållaren.

•Ställ in behållaren på en uteplats eller området där du vill att avvärja myggor. Växten växer bäst när den får minst sex timmar direkt solljus.

•Ta bort blad och krossa dem för att släppa olja och naturlig doft att avvärja myggor. Bladen på en tallrik och ragla leaf samlingar runt området för att avvärja myggor där människor samlas.

•RUB bladen på växten på huden att stimulera doft släpp som repellerar myggor. Du kan behöva gnugga bladen på huden regelbundet som doften avtar.

Tips & varningar

  • Citronmeliss och citron timjan är växter med mer citronella--30 och 60 procent respektive, enligt en utvärdering av mygga plantera under juli/augusti 1992 års utgåva av "Ekologisk trädgårdsskötsel Magazine."