Hur att återuppliva vissnande vegetabiliska växter

Vikten av en anläggning som består av 95 procent vatten. När rötterna dra vatten från jorden, transporteras vattnet till alla delar av växten, fylla varje cell. Detta skapar tryck mot cellväggarna, kallas turgor, som ger styrka att hålla växter upprätt. När vattnet är begränsad, trycket i cellerna sjunker och växten wilts. Om vissnande upptäcks innan vävnadsskada uppstår kan är återuppliva vegetabiliska växter snabbt och enkelt.

Instruktioner

•Kontrollera smutsa för fukt. Vanligtvis, om jorden är torr och vädret är varmt, kan du anta vissnande är ett resultat av brist på vatten. Åtgärda en brist på vatten genom att vattna dina växter för att mätta jorden till rotnivån. Växter börjar att återuppliva nästan omedelbart och ska återgå till sin vanliga kraft inom några timmar.

•Kontrollera rötterna av grönsaker som odlas i behållare. Rot-bundna plantor vissnar lätt, eftersom det finns lite jord att hålla fukt. Om plantor vissnar även om du vattna dem regelbundet, potten kan vara för liten eller rötterna kan vara bevuxen. Plantera växter i en större behållare så att rötterna att växa.

•Kontrollera dräneringen i marken. Ironiskt nog, växter som är alltför urvattnat eller sitta i fuktig jord visar tecken på vissnande. Vattnet i marken drosslar ut syre behövs för anläggningen att dra vatten till andra delar av växten. Detta resulterar ofta i vissnande och eventuell död av anläggningen. Avhjälpa vissnande på grund av övervattning genom att undanhålla vatten och öka dränering. Lägga till organiskt material i marken eller skapa dräneringshål i behållare.