Hur att återuppliva lack finish på möbler

Hur att återuppliva lack finish på möbler

Lack är en skyddande yta som förbättrar dina möbler träfibrerna och ger en slät och blank finish. Över tiden, glans kan blekna på grund av vanligt slitage, men det finns sätt att återuppliva lacquerfullföljande på möbler. Regelbunden rengöring i kombination med användning av några specialprodukter och tekniker kommer att säkerställa att dina lack möbler ser nya år framöver. Du bör också kunna identifiera när en finish är för slitna och det är dags att börja om.

Instruktioner

• Rengör smuts och sot från ytan. Ofta slöhet kan skyllas på helt enkelt behöver en bra rengöring. Typiska städare ihopkopplade med mjuka dukar, dock kanske inte stark nog för det här jobbet. Försök istället en produkt speciellt framtagen för att ta bort vax och polish, om ytan har vaxat eller polerad tidigare. Förtunning eller sprit, kan också hjälpa till att ta bort smuts. Skrubba i en cirkulär rörelse med hjälp av mycket fin kvalitet stålull och avsluta med att torka av ytan med en ren handduk.

•Fyll i skråmor och repor. Om dina möbler är gamla, några brister ger det karaktär, men det går att fylla i mindre skador om du föredrar. Coat dina möbler med lämplig nyans av pasta vax att fylla i dessa skråmor och repor och återuppliva färg. Vaxet ger djup och glans till dina möbler yta, bara se till att välja en nyans som matchar din möbel lack finish färg.

•Soften lack att reparera den. Om dina möbler finish har problem allvarligare än några repor, måste du tillämpa en lack thinner för att bokstavligen mjuka upp ytan så att den fyller i brister, särskilt om finish har skrynkliga på platser. Till skillnad från tunnare färg, är lack thinner gjord speciellt för att återuppliva denna typ av finish utöver helt enkelt rengöra den.

•Know när du ska ringa proffsen. I vissa fall ett lack kan inte återupplivas och du måste börja om. Det är möjligt att åter lack lappa själv genom strippning nuvarande finish och sedan tillämpa en ny en. Detta är tidskrävande och långtråkigt arbete, och om de är en antik av värde, bör du ta den till en professionell möbler nytt Slutbehandlare.