Hur är traditionella Fondue krukor uppvärmda?

Hur är traditionella Fondue krukor uppvärmda?

Även om många nya fondue krukor använder el som deras värmekälla, värmdes traditionella fondue grytor med en liten öppen låga. Flamman, som tillhandahålls av lättantändligt bränsle eller ljus, måste övervakas och justeras så att den fonduegrytan innehållet hålls vid en konsekvent temperatur. Din fonduegrytan brännare enhet setup kan tyda vilken värmekälla du ska använda eller du kanske kan använda en mängd olika värmekällor med din fonduegrytan.

Denaturerad sprit brännare

Vissa traditionella fondue krukor är uppvärmda med denaturerad alkohol brännare. Dessa slutna bränsle kanistrar ger en ren förbränning låga för att värma fondue. De flesta brännare hålla ca 3 oz. av denaturerad alkohol, vilket bör brinna i 90 minuter. Du kan inte lägga till fler denaturerad alkohol i en varm brännare, så fyller en extra brännare och hålla det i närheten om du behöver att värma fondue för mer än 90 minuter.

Gel-paket

Många traditionella fondue krukor kan värmas med en brandfarliga gel. Du kan infoga ett förifyllda paket av brandfarliga gel i fondue pott brännare eller köpa en större flaska brandfarliga gel och häll det i skålen brännare. Många anser brandfarliga geler säkrare än brandfarliga vätskor, eftersom de inte kommer att spridas så långt om spillt, vilket gör det lättare att innehålla en oavsiktlig eld.

Ljus

Många antika fondue krukor är uppvärmda med värmeljus eller små Votivljus. Candle lågorna avger inte så mycket värme som lågor från andra bränslen, så fondue krukor värms med ljus är oftast bara används för att hålla såser eller skirat smör varm. De låga temperaturerna också se till att känsliga livsmedel, som smält choklad, inte är brända av hög värme. Se till att värmeljus eller Votivljus du köpa för dina fonduegrytan inte är doftande; annars riskerar du överväldigande dofter och förändra den upplevda smaker av de livsmedel som du tjänar.

Butan

Butan brännare ger fondue krukor med stadig, även värme som är lätt att justera, så det kan användas för att värma mat som kräver låg värme, exempelvis choklad, och hög värme, som oljor och buljonger. Butan kanistrar innesluts själv och är lätta att fästa de butan brännarna, så du behöver inte oroa dig påfyllning tomma behållare. Butan kan värma en fonduegrytan någonstans från en timme till nio timmar, beroende på temperaturen och storleken på brännare enheten.