Hur är plantering av kassava gjort?

Hur är plantering av kassava gjort?

En perenn buske, kassava är också känd som yuca, tapioka och maniok. Anläggningen kräver mycket lite vård efter plantering. Kassava växer från skottsticklingar eller stjälkar som utvecklar kupig, stärkelserika rötter under jord. Dessa rötter är en ingrediens för soppor, grytor, deg och alkoholhaltiga drycker i länder runt om i världen. Kassava kräver en lång växtsäsong, vilket gör den lämplig för plantering endast inom U.S. avdelning av jordbruk (USDA) plantering zoner 8 till 11.

Instruktioner

•Till smutsa till en 12-tums djup, och kontrollera pH-värdet med hjälp av en jord testkit. Cassava är inte kinkig om dess jord, men det föredrar smutsa till har ett pH mellan 4,0 och 8.0. Lägga till kalk för att höja pH-värdet under 4.0. För att minska ett pH över 8.0, lägga torv. Tillämpa den kalk eller torv enligt tillverkarens rekommendationer.

•Plant kassava när risken för frost är över. Lägg stjälkarna längs bruten mark, fördelade 3 feet apart. Täcka stjälkar med 1 tum jord. Vatten stjälkarna omedelbart. Hålla jorden jämnt fuktig under växtsäsongen med en kombination av nederbörd och kompletterande vattnas med en trädgårdsslang.

•Fertilize jorden runt kassava stjälkar två månader efter plantering. Tillämpa en 46-0-0 gödselmedel enligt tillverkarens specifikationer. Hålla gödselmedlet åtminstone från stjälkarna att förhindra burn.

•Dra ogräs som växer runt kassava så snart de utvecklas, eller de kommer att konkurrera med kassava för vatten. Om du föredrar, sprida 3 inches av kompost runt stjälkarna att kväva ogräs och hämma deras tillväxt.

•Harvest kassava rötter cirka åtta månader efter plantering stjälkar. Skär stjälkarna med ett par grensaxar. Dra rötterna ur jorden för hand med hjälp av en metall bända bar.

Tips & varningar

  • Åtta månader skördetid för kassava är ett genomsnitt. Före skörden, det är bra att borsta bort några av jorden och ta en titt på roten. En svullen rot, är 6 till 12 inches i längd och 2 till 3 inches i diameter, redo för skörd.
  • Skördade kassava knölar torkar snabbt inom dagar. Lagra dem i plastpåsar kommer att förlänga hållbarheten till tre eller fyra veckor.
  • Cassava är giftig i sin råa och kräver matlagning innan du äter.