Hur är bambu odlas & odlas för golv?

Varför bambu?

Bambu, en av de mest hållbara naturresurserna, används allt oftare för golv. Växande bambu är inte svårt heller. Det kräver helt enkelt plantera frön i en fuktig område. Bambu kräver mycket vatten som det är växer, så tropiska klimat är bättre bostäder till storskaliga bambu gårdar. Det finns många former av bambu, men för omsättbara bambu plankor som ska användas för golv, rinnande form av bambu är bäst.

Växande bambu

Under optimala förhållanden, rapporterar bambu kan växa 2 inches per timme, Greenbydesign.com. Även under mindre än perfekta förhållanden, har bambu rapporterats att växa 24 inches per dag. Det tar andra träd varianter, såsom ek, mer än 100 år att nå full mognad, varför bamboo är ett önskat material för byggare och köpare. Bambu, också, sägs vara "två och en halv gånger så hårt som ek och exponentiellt mer stabil," enligt hållbara golv bloggen.

När växer bambu, är det viktigt att utnyttja områden med full exponering för solen och en markens pH runt 6,0. Utan en bra källa av vatten, kommer anläggningen att äventyras. Men det borde inte vara stående vatten som som saktar ner tillväxten.

När du bara startar unga bambu växter, hålla området fritt från ogräs. När bambu är fullvuxen--en optimal höjd är 100 fot inom fem till sex år--det är en bra idé att satsa för att förhindra att växten som blåses och rotlösa. När det växer, bambu förlorar och förnyas blad. Snabbare tillväxt kan uppnås med ett kvävegödsel. Mulching runt basen av växterna kommer att hjälpa dem överleva kalla vintrar.

När bambu växterna slår deras främsta, behöver de beskäras för att framtvinga ett framtida växande mönster. Noderna i bambu är gupp där nya skott komma ut. Nod, eller culm, är avgörande för den fortsatta tillväxten, så det är viktigt att beskära bort döda culm områden. Skära ner Skjut till strax ovanför noden så att bambu växer och skapar inte påbörjad i området döda.

När bambu stjälkar når sin högsta höjd, de skördas och kan användas för golv.

Odla bambu golv

Klipp inte ner ett helt område av bambu. I stället skära ner den högsta stjälkar av bambu. Lämna området med återstående stjälkar främjar den framtida tillväxten av din gröda. Bambu behöver vara tunnas ut om varje fyra år att hålla grödan friska och starka.

Skördade bambu är skuren i plankor 36 inches lång och 3,5 inches bred. Plankorna är sedan ångade och pressande tillsammans att bli basen av golv. Ovansidan av plankorna är präglade eller lackerade beroende på tillverkare. Detta skapar de blanka bambugolv som utnyttjas av många husägare.

Vissa tillverkare tryck i styrelserna i tre lager att främja stabilitet och förhindra skevhet. Andra tillverkare använder en groove och tunga process så stiger ombord kan vara förreglad av husägare, rendering lim onödiga.