Hur ansöker första strykningen av trä lack

Ett bra lack lyfter fram rika djup och inre skönhet av en träbit på ett sätt som andra tydliga ytbehandlingar helt enkelt inte kan matcha. När fina eller dyra bitar av möbler ingenting slår en välgjord lacquerfullföljande. Ett rätt lack är tidskrävande, är det inte fruktansvärt svårt så länge vissa riktlinjer följs. Första strykningen av trä lack sätter scenen för alla de följande rockarna och måste tillämpas korrekt.

Instruktioner

Hur ansöker första strykningen av trä lack

•Kontrollera vissa trä är rena och ordentligt slipas. För bästa resultat torka din trä ytan med en fuktig trasa och låt vattnet att torka. Sedan slipa upp säden av trä med olika gryn av sandpapper, början med en grov nypa och slutar med en 220 korn papper så din yta är så smidigt och felfritt som möjligt att starta processen.

•Tappa inte gälla ett lack över färg eller andra topplacker som lacken kommer att mjukna och fördärva de flesta andra ytbehandlingar. Lack tillämpas direkt till slipad träytor. Lack torkar snabbt och kan användas med en sprayburk eller borstad på med hjälp av en bra kvalitet naturliga borste, arbetar snabbt och borsta med säden. Försök inte att sätta på en tung första lager lack - flera ytterligare skikt kommer att följa första strykningen.

•Lightly sand din torkat lack med en 220 slippapper, slipning med korn av trä om slipning för hand. Använda fingrarna att känna för varje grov eller ojämna fläckar och noggrant sand tills din pjäs är så smidigt som möjligt och visas även över. En bra slipning jobb på en ljus initiala coat av trä lack är ett viktigt första steg i lack processen.

Tips & varningar

  • Goda trä förberedelser är nyckeln till en bra första päls av trä lack. Slipa din bit till en vacker slät yta innan din första strykningen av trä lack.
  • Försök inte att sätta på alltför tunga för en första päls av lack och vara säker på att slipa lätt med korn av trä med en 220 slippapper i förberedelse för din andra skikt av lack.