Hur ansöker en fläck till tryck behandlat virke

Hur ansöker en fläck till tryck behandlat virke

Tryck behandlat virke är indränkt i basiskt koppar quat eller koppar azole, ersätter den äldre, mer giftiga hårdkromaterat koppar arsenate (CCA.) Även om tryck behandlat virke är resistenta mot skadegörare och vattenskador, dess utseende och livslängd är också bättre med fläcken. Hur länge du måste vänta innan färgning nya tryckimpregnerat virke beror på dimension och kvalitet av timmer och din väderförhållanden.

Instruktioner

•Tillåt trycket behandlat virke för att bota och torka helt efter installationen och innan färgning. Kontrollera med ett lokalt timmer gården eller paint arkiv om osäker. Väntar på ca 6 veckor kan vara nödvändigt i ett torrt och varmt klimat, eller 6 månader i ett svalt och fuktigt område.

•Rengör timmer. Om det fortfarande är ganska ny och ren, bara sopa den fria från skräp. Om det har suttit tillräckligt länge för att bli smutsiga eller färgade med mögel, antingen skura det med däck renare eller power tvätta den.

•Tillåt träet att torka ut efter tvätt. Igen, torktiden varierar avsevärt beroende på klimatet. Det kan bara ta 24 timmar i mycket varm, torr luft, eller flera dagar om det är kallare eller fuktigt.

•Använd olje - eller vattenbaserade fläcken med en bred pensel. När färgning en kortlek och räcken, skydda däck med en droppe trasa och fläcken räcken först, sedan fläcken däck.

•Arbetar på 1 till 4 brädor i taget och fläcken fulla längd av styrelser, en våt kant. Arbeta in fläcken i trä- och luckor mellan plankorna och borsta det bra för ett jämnt skikt.

•Använd bara en päls av fläcken, om inte etiketten riktningar instruera annars. Att hålla din tryckimpregnerat virke skyddas från element och ser bra ut, återanvända fläck varje 1 till 3 år

Tips & varningar

  • Köp en billig fukt mätare från en järnaffär för att kontrollera timmer för att se om det är tillräckligt torrt för färgning efter tvätta det och låter det torka.
  • Om du ansöker fläcken med en roller, "back-borste" det genom att jämna den med en borste direkt efter applicering. Rullande fläcken lämnar ett ojämnt utseende.
  • När färgning en andra våningen däck, skydda golvet eller marken därunder med drop dukar. Fläcken kan är tunn och rinnande och droppa ner och fläckar ytor under den.