Hur ånga grönsaker i ugn

Ångade grönsaker ger ett enkelt, men friska, komplement till någon måltid. Ångande grönsaker i ugnen i stället för ovanpå spisen kan du koka olika grönsaker samtidigt och tillsätt kryddor för att förbättra smaken. Aluminiumfolie ger också en snabb rengöring rutin, utan att behöva diska kastruller. Ånga koka grönsaker i ugn med kött eller andra smårätter för en okomplicerad måltidsplan.

Instruktioner

•Preheat ugnen till 400 grader Fahrenheit.

•Peel och skölj grönsaker under kalla, köra vatten och lägg dem på hushållspapper att torka. Använda morötter, potatis, svamp eller andra grönsaker du önskar. Skär stora morötter och potatis i mindre bitar för enklare hantering.

•Tear en lång häftba tunga aluminiumfolie. Häll 1 msk olivolja i mitten av folien. Med en bakelse borste, fördela oljan över den mellersta delen av folien där grönsakerna kommer låg.

•Layer grönsakerna på folien. För stora mängder grönsaker, använda flera stycken av aluminiumfolie. Strö över kryddor som basilika, koriander, salt och peppar till grönsakerna.

•Tear av en annan bit aluminiumfolie och täcka grönsakerna. Vik ändarna på folien bitar tillsammans, scrunching tillsammans för en ordentlig tätning. Lämna en 1-tums separation runt grönsakerna och försegla att ge ånga rum att cirkulera.

•Placera folie paketen i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Ta bort försiktigt från ugnen när du är klar. Skåra upp på folien med en kniv så att het ånga att fly. Häll grönsakerna i en serveringsskål eller på en tallrik.