Hur Aloe växter reproducera?

Aloe är släktnamnet av ungefärligt 400 arter av växter mestadels hemma i Afrika. Aloe växter används över hela världen som medicinalväxter och dekorativa växter, vilket har lett till deras naturalisering i många länder. Aloe finns naturaliserad i sydöstra USA, Sydamerika och Europa.

Olika användningsområden av Aloe inkluderar behandling av sår och brännskador, växtbaserade drycker, näringstillskott och medicinsk forskning. Som prydnadsväxter, Aloe värderas för sina stora, saftiga lövverk och lång, ljust färgad blomma spikar. Dessutom är många av de arter som används ornamentally toleranta mot torra markförhållanden, vilket gör dem relativt lättskött.

Aloe reproducera av utsäde eller egen förökning av nya utlöpare. I naturen är reproduktion av utsäde vanligast. I odling, både kommersiellt och för hem trädgård, reproduktion av utsäde och själv förökning är vanliga. De flesta Aloe arter ha tubulär-formade blommor i spetsiga kluster i ljusa färger som gult, rosa och rött. Ljusa färger locka potentiella pollinatörer.

Blommor av Aloe arter besöks ofta av fåglar och insekter som bin. Även fåglar eller bin fodergrödor för nektar i blommor, pollen från växternas anthers (manliga reproduktiva strukturer) pinnar till fågel eller insekt och förs till en annan Aloe blomma. Pollen är smörjas in en annan Aloe växt pistill (kvinnliga reproduktiva struktur) och flyttas ner en pollen rör, där det är befruktade. De flesta Aloe arter kan inte pollinera sig själv.

Efter befruktning och frukt utveckling, Aloe frukt mogna och sedan börja torka. Frökapslar torkar till en punkt där de dela öppna, och fröet kan spridas. Aloe utsäde är lätta och bevingade, som stöd i deras spridning med vinden. Fröna är den viktigaste källan till spridning för Aloe växter i naturen.

Vegetativ förökning inträffar när en Aloe anläggning producerar ett nytt skott från dess stam. Fotograferingen kommer att utvecklas till en annan Aloe växt. Detta skulle bara leda till en mycket långsam spridning i naturen, men trädgårdsmästare använder ofta detta kännetecken för att sprida nya Aloe växter. Denna typ av reproduktion kan skapa en koloni av Aloe, och de kan vara brutet av och krukväxt eller planterade i en trädgård.