Hunter termostat modellspecifikationer 40120

Hunter termostat modellspecifikationer 40120

Styra uppvärmning i alla hem blir lättare med installationen av en väl fungerande termostat. Bra termostater kan ge behaglig temperaturförhållanden bibehållen kostnadseffektivitet och som kräver minimal ansträngning. Hunter modellen 40120 är en mekanisk stil termostat som kräver ingen programmering eller komplexa installationsförfaranden. Denna modell fungerar med flesta amerikanska klimat kontrollsystem och ger kontroll exklusivt för värme.

Fysikaliska egenskaper

Hunter 40120 termostaten mäter 4.75 inches hög, 1.75 inches djupt och 5 inches bred. Termometer för denna enhet är kvicksilver gratis och innehåller en valfri dekorativa vägg platta. Kontrollerar funktionen termostat ett reglage för inställning av temperatur, en switch för fan och en switch som växlar mellan inställningar för systemet. Konsolen innehåller också en Batteriindikator.

Kompatibilitet

Modell 40120 Hunter termostater är utformade för att arbeta för ett brett utbud av värmesystem. För system som använder olja, kan termostaten styra en oljeeldad panna eller ugn. När det gäller gassystem styr termostaten Gaseldade pannor och stående pilot gasvärmare och millivolt samt elektronisk tändning gas enheter. 40120 är också kompatibel med elektriska ugnar men fungerar inte med 110 eller 220 volt bottenplatta värmare eller värmepump system.

Funktioner och kontroller

Hunter modell 40120 termostater har mikrobrytare som fungerar via snapin åtgärder och kontrollsystemet är kompatibel med 24 volt eller millivolt inställningar. Spannet justera för denna enhet har mellan 0,6 och 3 grader Fahrenheit när ställa in temperaturen i som initierar uppvärmning cykler. Du kan kontrollera termostaten manuellt eller ställa in den att behålla en inställda temperatur automatiskt. Fläkten kan också byta från en automatisk till en kontinuerlig inställning.

Installation

Installationen av Hunter modell 40120 termostaten kräver en borrmaskin med lite 3/16-inch som ger hål för två vägg fästen medföljer paketet. Du kan använda en hammare för att se till att du stall fästen an mot väggen. Du behöver både Phillips och slitsade skruvdragare till säkert två #8 slitsad skruvar och andra fästelement. Termostaten kräver en strömkälla för två 1,5-volts alkaliska AA-batterier.