Hösten Blaze vit aska

Fraxinus Americana vit aska träd är lövfällande träd infödda till östra USA. De är en gemensam skog arter och timmer träd i det nordöstra området, men villaägare plantera ofta dem som liggande träd på grund av deras attraktiva bark och prålig falla lövverk, enligt University of Kentucky kooperativa Extension Service. Ett antal sorter finns, som Fraxinus Americana "Hösten Blaze."

Identifiering

Fraxinus Americana "Hösten Blaze" träd växer mellan 60 och 80 fot lång med 50 - till 70-fots spridning. De har grå bark, sprida ovala eller runda kronor, och stora sammansatta blad som varierar i storlek pinnately mellan 8 och 15 inches lång. Varje förening blad består av mellan fem och nio individuella, ovala broschyrer som växer längs ett blad skaft. Bladen är gröna under sommarmånaderna, men det visar lila under hösten.

Fördelar

"Höst blaze" är en kvinnlig äppelsort. Många andra kvinnliga vit aska träd producerar stora mängder av 1 - till 2 tum långa gröna paddla-formade frukter kallas samaras. Dessa frön gror lätt till oönskade plantor. "Höst Blaze" har en fördel jämfört med många andra kvinnliga sorter att det endast producerar ljus mängder utsäde. Det tål hårda prairie förhållanden och är mindre sannolikt än vissa andra typer av ash träd, såsom grön ask, att lida av väderrelaterade skador. Denna art fungerar bra som ett campus eller park träd, liksom en skugga eller gräsmatta träd.

Odling

Fraxinus Americana "Hösten Blaze" träd växer bäst i väldränerad, fuktig jord och full sol, men de kan anpassa sig till ett brett utbud av pH-nivåer och typer, inklusive blöt, dåligt dränerad och alkaliska jord i jorden. De tolererar inte längre konstbevattning, dock om de planteras i slutna eller trånga utrymmen. De är kalla-hardy i U.S. avdelning av jordbruk härdighet zoner 4 till 8. Dessa träd är vanligen tolerant av stadstrafik och attrahera en mängd fåglar, inklusive Turkiet, stenknäckar, finkar och kardinaler.

Skulder

Fraxinus Americana "Hösten Blaze" sorten är mottagliga för flera sjukdomar, inklusive verticillium wilt, en sjukdom som angriper vatten-transportsystemet, orsakar ramorum och eventuell död; anthracnose, en svampinfektion som skadar blad och stjälkar; och aska gula, en sjukdom som deformerar de grenar och blad. Lila provtagare, Bandad aska provtagare, faller webworms och Sköldlöss angripa även "Hösten Blaze" träd.