Honeylocust & gula Blom törnen

Honeylocust & gula Blom törnen

Honeylocust träd tillhör Korstörnesläktet släkte och är en del av familjen Leguminosae eller baljväxter. Dessa träd har tät, hård trä och växer snabbt. Honeylocusts blommar med aromatisk, gula blommor på sommaren, följt av 8-tums-långa baljor som tjänar som föda för vilda djur och lager djur. Många arter, sorter och sorter av honeylocusts har taggiga stammar, men flera thornless typer odlas som prydnadsväxter.

Habitat

Den gemensamma honeylocust (G. triacanthos) är inhemsk i centrala och östra USA. Utbredningsområdet sträcker sig från New England till nordvästra Florida, och väster om Appalacherna till Texas och South Dakota. Honeylocusts är härdiga i US Department of Agriculture plant härdighet zon 3 till 9 och föredrar fuktig, subhumid, tempererade regioner. De tål torka och alkaliska jordar, men växer bäst på bördiga, fuktiga platser i full sol.

Blommor

Honeylocusts blommar i slutet av våren, oftast börjar runt 10 maj i varmare regioner och 25 juni i svalare, norra klimat. Blommor allmänt blomma inte förrän de träden bladen är fullvuxen. Honeylocust blommor växer på kluster av grön, 5-tums-långa klasar. Blom är gul-grön och doftande.

Sjukdomar

Honeylocusts är inte mottagliga för många sjukdomar, men det mest allvarliga är cankers och roten krage röta. Thyronectria och Tubercularia cankers, båda orsakade av svampar, attackera honeylocust grenar, vilket resulterar i ramorum, gulnade eller tappa bladen och lös, missfärgade bark. Rotröta krage orsakas av mikroorganismer i marken och påverkar Barken nära marken, där den missfärgas, gördlar och så småningom dödar trädet. Förhindra att båda dessa sjukdomar genom att minska träd stress, bevattning ordentligt--ca 1 tum per vecka-- och beskärning påverkas grenar omedelbart.

Sorter

I USA, den gemensamma och thornless honeylocust (G. triacanthos var. inermis) odlas som vindskydd och erosionsskydd planteringar, som prydnads landskap träd. I vissa regioner odlas thornless sorten vanligen som en ersättning för sjukdom härjade amerikansk elms som brukade linje många stads gator. Thornless honeylocusts växa till 70 fot lång och sprida sig upp till 40 fot. De har 8-tum lång, ljust grön, pinnately sammansatta blad som blir gul i höst och producera långa, rödbruna frökapslarna. Andra dekorativa sorter inkluderar den yviga honeylocust (G. triacanthos var. elegantissima), som växer i en tät, shrublike form, och Bujot (G. triacanthos var. bujotii), som har gråt grenar täckta med små blad. Alla är thornless val från G. triacanthos var. inermis.

Sorter

Flera sorter odlas som prydnadsväxter i USA Dessa inkluderar den gyllene honeylocust (G. triacanthos "Aurea"), en kniviga äppelsort som har guld-gul falla lövverk. Thornless sorter inkluderar Ruby spetsar, en 50-foot-tall träd med röda nya tillväxt som mognar till lila-grön, och den kraftfulla Shademaster som växer till 45 fot och har mörk-gröna blad. De Speczam och Suncole sorter producera ljusgul nya blad och växa till 35 fot lång. Skycole är uppskattad för sin upprätt, 40-fot-tall, pyramidal form, medan morän, som också växer till 40 fot lång, sprider mycket bredare.