Hjälper torv en köksträdgård?

Hjälper torv en köksträdgård?

Varje säsong du odlar grönsaker, utarmar det jorden näringsämnen som växterna behöver för att växa sitt bästa. Konstgödsel och pH ändringar påverkar endast delar av den totala näringsvärde mix. Jordar behöver färskt organiskt material att göra dem lättare och spröda så att rötterna kan sprida och mata växter vatten och näringsämnen. Flera alternativ finns för att ersätta viktiga organiskt material, inklusive torv, kompost, välruttnad gödsel och kokos. En kombination av dessa rekommenderas.

Beskrivning

Torv är skämda produkten av sötvatten vegetation, vanligtvis sphagnum mossa, som över eoner komprimeras till kol. Bildades i torvmarker från Tasmanien till Irland, absorberar torvmossar mer koldioxid än tropiska regnskogar. De flesta nordamerikanska torv kommer från 1 procent av Kanadas 270 miljoner tunnland öppen att skörda. Det är svampig, fibrösa och behåller fukt utan att bli blöt. Skördas, torkas och hackade i små bitar, komprimeras det till block till salu. Trädgårdsmästare använda den för att återställa fiber och kväve till trött jord. Trädgårdsmästare uppmuntras att bevara torvmarker genom att blanda torv med organiskt material som kokos fiber kallas kokos. Låg-syra kokos minskar halten hög-syra i torv.

Användning

Distribuera mossan i din köksträdgård skiljer en bit från blocket och sätta den i en plast växt hink att blanda med kompost eller kokos. Jämnt fördelade på toppen av jord och använda en hacka till blandningen i smutsa, arbeta ner 6 till 8 inches där rötter växa under säsongen. Använd 1 tum av torv blandning för varje 4 inches av jord, ett förhållande som bör bryta upp även tunga lerjord eller lägga till filler i sandjord så att rötterna att sprida lätt.

Attribut

Torv bryter upp packad jord så att luften att nå rötter och tillåter dem att sprida för att leverera de flesta näringsämnen till anläggningen. Torv blir inte blöt så lerjord inte få vattendränkt och ruttna rötterna av dina grönsaker. En torv blandning sparar vatten i sandiga jordar genom att behålla upp till 20 procent av sin vikt i fukt och släppa det som växter kräver. Torv tillför kväve till marken för att stimulera växters tillväxt, men ersätter inte behovet av gödselmedel. De flesta växter trivs i något sur jord, men om din trädgårdsjord redan har ett pH under 7,0, lägga torv ökar surhetsgraden och lite grönsaker kan inte växa bra. Lägg ett par matskedar av vedaska till en stor påse med torv eller kombinera den med kompost eller välruttnad gödsel att neutralisera pH-värdet.

Resultat

Grönsaker som odlas i spröda jord som är kolsyrat och lös producera mer och bättre grödor under en säsong. Torv suger upp vatten att minska läckage uppstår när vatten rinner av packad jord och bär näringsämnen med den. Insekter och ogräs gratis, lägga till torv en trädgård utan att sjukdomar eller växter som konkurrerar för din vegetabiliska näringsbehov. Det varar flera säsonger innan det måste ersättning.