Hjälp med växten svampen

Svampsjukdomar på en växt kan vara ett allvarligt problem om de lämnas obehandlade. Växter som är infekterade med svamp kommer snabbt vissnar och eventuellt dör. Att veta hur att identifiera och snabbt hitta svamp problemet kan förhindra att din anläggning dör och hålla svampen sprids till andra anläggningar i huset.

Identifiering

Titta på din anläggning för avvikande färg eller finkornig element. Botrytis, även kallad grå mögel, är en vanlig svamp som påverkar jordgubbar och andra gröna krukväxter. Mjöldagg kan påverka blommande växter som rosor, och visas som en vit insättning på topparna på bladen. Spotting eller missfärgning av bladen kan också vara en indikation på svampinfektioner. Spotting inkluderar fördärv, som de som finns i potatis, bakvatten på rosor och äpple- och päronträd skorv.Svampen kan också påverka roten av din anläggning, gör det ibland svårt att identifiera rätt bort. Club rot är ett särskilt problem, som roten av växten blir svullen. Om du hittar du har club rot är det viktigt att omedelbart byta jord. Om du plantering av grödor, göra regelbundna växtföljd för att förhindra detta problem.Svamp- och bakteriella wilts påverkar marken samt dina växter rotsystem. Om du märker att din anläggning är döende, kontrollera rötterna. Om rötterna har blivit svart eller slemmiga kan rotsystemet vara redo att kollapsa. På denna punkt är det ibland bättre att förstöra växten, som sjukdomen är för långt fortskridit.

Förebyggande

För att förhindra svamp är det första steget att välja växtsorter som är resistenta mot svamp infektion. När du väljer utsäde för dina växter se till att de inte är smittade innan plantering. Leta efter någon missfärgning på utsäde samt pulverformiga ämnen. Plantera dina frön på även utrymmen. Ansamling av växternas rötter kan orsaka svampen att sprida sig och orsaka villkor som föder upp svampen. Om du ser några infekterade växter som dör av infektion, förstöra dem omedelbart för att undvika spridning av svampen. Också, om anläggningen är ständigt infekterade oavsett behandling, ta bort den från området. Rotera din grödor regelbundet för att förhindra ackumulering av svampsporer.

Behandling

För att behandla svamp är det viktigt att fånga det så tidigt som möjligt. Ta bort blad eller grenar som är smittade från växten eller träd med trädgårdsarbete saxen. Detta kommer att förhindra svampen sprids. Om det finns några döda löv i området i din anläggning, ren dem upp till ta bort svamp sporer som kan visas som bladen rötan. Köpa en fungicid att spraya växter som lätt smittade. Fungicider finns i flera varianter, vissa ihopkopplade med insekticider att förhindra att skadedjur. Om du vill använda en mer organiskt metod, hitta en fungicid som är gjord med en tång som bas. Dessa vanligtvis har mindre kemikalier och kommer att lösa problemet lika bra. För rosor, använda kalk svavel för att förhindra ytterligare infektion.