Hjälp med krukväxter

Hjälp med krukväxter

Många människor har krukväxter i sina hem för estetiska syften, att förbättra luftens kvalitet eller att ge en fin doft. Men alla är inte lika utrustad att ta hand om växterna när de har dem inne. Krukväxter har särskilda behov som skiljer sig från de i en utomhusträdgård. Om du inte är säker på några av grunderna i krukväxt vård, kan du hitta att dina växter inte länge mycket eller inte blir deras potential. Följ några bra tips att få dig på rätt väg för din houseplants.

Kontroll av skadedjur

Skadedjur kan vara ett allvarligt problem för krukväxter. Ofta är de växter du ta in från utanför eller från en plantskola redan angripen av en eller flera insekter som kan förstöra dem om de inte är utrotad. Eftersom du delar utrymme med dina krukväxter, är det inte en bra idé att använda giftiga kemiska bekämpningsmedel med bladlöss, kvalster och andra problematiska skadedjur som du stöter på. Du behöver en naturlig lösning. Krukväxter kan skyddas från skadedjur med neem olja, en naturlig substans tillverkad av Nimträd. Denna multiuse olja är bra för döda alla typer av växtskadegörare, samt att förhindra svampinfektioner och rotröta.

Vattning

Vattna dina krukväxter är en uppgift som enkelt kan försummas, men effekten på anläggningen kan vara drastisk. Alla växter är beroende av en viss mängd vatten för att överleva, och du bör göra några läxor att avgöra hur mycket vatten din typ av växt behov. Men oavsett hur ofta vattning krävs, några regler för vattning är desamma för alla växter. Du bör hälla ljummet vatten, aldrig för varmt eller kallt, jämnt över marken tills den börjar att komma ut i avloppet hålen. Här kan du vet att du har ordentligt fuktade jorden. Kontrollera också att inga rötter blockerar avloppet, eller du kan fylla potten för fullt och dränka anläggningen. Det är också bäst att använda destillerat vatten, kranvatten eller regnvatten att vattna dina krukväxter. Använd inte avhärdat vatten eftersom den har en högre salthalt.

Lätta krav

Om du inte vet ljus kraven för din typ av krukväxt, slå upp dem eller be någon på en plantskola. För mycket eller för lite solljus kan ha förödande effekter på krukväxter. Du måste veta var att placera dem i ditt hem om du ska få de bästa resultaten. Växter som behöver massor av sol kan gå i en solrummet eller ett rum med massor av åt öster fönster. Shade växter måste förmodligen vara längre från windows på platser som bara får en liten mängd ljus varje dag. Du kan använda artificiellt ljus som särskilda glödlampor eller lysrör lampor på dina växter om det behövs.

Rengöring

En sak som många människor inte tänka på medan du gör hushållsarbete är rengöring växterna. Men som allt annat i huset, plant blad samla damm. Avtorkning av bladen med en fuktig trasa regelbundet kommer att säkerställa bladen är kunna absorbera ljus de behöver för att hålla växten frisk. Du kan även ställa en hela planter i duschen för en kort tid och låta vattnet spola bladen, att göra vattning och rengöring en Enstegsprocess.