Hjälp med badlakan vrida rosa

Det är en klassisk tvätt mix-up: din vita handdukar fick tvättas tillsammans med röd, orange eller rosa plagg. Dye, naturligtvis, trängt ut ljusa, varma färger objekt och orsakade rosa fläckar på vita handdukar. Men rosa fläckar är ingen anledning att känna sig blå. Att förebygga och ta bort dem kan enkelt göras.

Avgränsa din tvätt

Det bästa sättet att förhindra din vita handdukar från roterande rosa är helt enkelt att skilja din tvätt baserat på färg. Gruppera alla vita tvätt och handdukar tillsammans i en hög, var och en av dina mörka kläder i en annan hög och röda, orange och rosa objekt i en separat hög. Kontrollera den vita högen noggrant efter sortering för att se till att inga lösdrivande röda objekt inkluderades av misstag.

Tvätta din vita

Tvätta vita ladda av badhanddukar först, eftersom de kommer att behöva den längsta tidsperiod i torktumlaren. Handdukar bör tvättas i varmt vatten. Ladda din tvättmaskin och hälla i tvättmedel, sköljmedel och blekmedel. Bleach kommer att hindra din vita från roterande gray och hålla dem skarp skugga av vita som de var när de köps.

Rosa fläckborttagning

Ibland, får ett varma färger plagg av misstag slängt in med vita handdukar. Om du märker några rosa fläckar när du tar handduken från brickan, häng den upp till lufttorka och lägg det i din upptagningsmaskin. Värme kommer att orsaka fläcken att ställa in i djupare. Dessa fläckar kan enkelt tas bort genom att tvätta handdukar i RIT dye remover. En medelstora belastning av badhanddukar behöver två 1-oz. lådor med dye remover, och en stor belastning behöver tre 1-oz. lådor. Det finns en låda med RIT dye remover som är speciellt formulerad för rosa färgen bort. RIT dye remover är gjord av natrium hydrosulfite och natriumkarbonat och tar bort de flesta färg fläckar. Häll rutorna RIT dye Remover med din tvätt och tvätta som vanligt. Om fläckarna fortfarande visas och ljus i färgen, rewash dem med blekmedel att hjälpa tillbaka handduken till dess ursprungliga färg.