Historien om fläcken Removers

Historien om fläcken Removers

Ända sedan Adam och Eva åt att syndig apple i Garden of Eden, har människor burit kläder för att hålla sig omfattas. Och med att bära kläder kommer den oundvikliga nedsmutsning av kläderna. Fläcken removers uppfanns definitivt inte av Adam och Eva, men nyheten i tvål är mycket äldre än några kanske inser. Forntida civilisationer var bara så klockrent som moderna när det kom till att hålla deras senaste modet fläckfri.

Historia

Innan det fanns sådant som tvål eller tvättmedel, var vatten fläckborttagningsmedel val. En flod eller ström var lätt tillgänglig för dem som tvättade sina kläder. Men går tvål tillbaka tusentals år börjar med de gamla babylonierna från ca 5000 år sedan. Andra kulturer används naturliga produkter från träd och andra växter som fläcken removers.

Tidsram

Tvål var inte beredd till det sjunde århundradet då det började som ett familjeföretag. Europeiska tvål beslutsfattare skulle kombinera djur och fetter med växtoljor, och då de skulle lägga till parfym för doft. De ledande länderna att göra tvål var Italien, Spanien och Frankrike. Tvål användes för schampo, bad, tvätt och rakning. Tvål göra plockades upp av engelsmännen på 1100-talet och var mycket populär av 1600-talet.

Innovatörer

Viktiga namn i tvåltillverkning är Nicolas LeBlanc, Michel Eugene Chevreul och Ernest Solvay. 1791, fransk kemist LeBlanc kom upp med en kvalitetsprocess göra soda ash från vanligt salt. Soda ash kombinerar med fett att göra tvål. Chevreul, fransk kemist, studerade kemiska förhållandet av fetter, glycerin och fettsyror till för tillverkning av tvål. Slutligen, Solvay, en belgisk kemist, uppfann till ammoniak process gör framställning av natriumkarbonat ännu mer effektivt och kostnadseffektivt.

Första världskriget reaktion

Fläcken removers tog lite av en sväng i början av 1900 under första världskriget när syntetiska tvättmedel uppfanns. Tvätt-och rengöringsmedel var ett svar på det begränsade utbudet av fetter och oljor för att göra tvål. Tyskarna visade icke-tvål metoder för rengöring och kom upp med tvättmedel. Tvättmedlet var också ett svar för soldaterna att kunna tvätta sina kläder i kallt havsvatten. Första tvätt-och användes främst för diskmedel (för hand) och penningtvätt.

Tillväxt i USA

Tillverkning av tvätt-och rengöringsmedel fläcken removers verkligen tog inte i USA fram till 1940-talet. Den kombinerade en tensid (rengöringsmedel) med en fosfat förening-baserade builder (för att göra det ytaktiva ämnet fungerar bättre). Inom några år blev tvättmedel mer och mer populär i USA. Dag, försöker tillverkare av fläcken removers komma med säkrare rengöringsmedel för människor och miljö. Tvål och tvättmedel nu finns i många former, inklusive vätskor, pulver, releaser, maskin brickor, lakan och resor pinnar.