Hindrar alger på vinylbeklädnad när ättika eller blekmedel?

Hindrar alger på vinylbeklädnad när ättika eller blekmedel?

Både ättika och blekmedel kommer att eliminera alger från din vinylbeklädnad. Tyvärr, vinäger och blekmedel hindrar inte alger från att återvända. För att hindra framtida algtillväxt, ta lämpliga försiktighetsåtgärder för att förhindra din vinyl siding från att erbjuda gynnsamma förhållanden för svamp och alger tillväxt.

Vinäger

Vinäger är en säker, icke-giftiga metod att ta bort alger från vinylbeklädnad. Dessutom vinäger kommer inte att skada växter om det av misstag kommer i kontakt med dem vid rengöring vinyl rangerbangård. Blanda lika delar vit vinäger och kallt vatten i en 5-gallon hink. För lättare bort, säkra en förlängning handtag till en scrub pensel och doppa borsten i ättika-vatten blandningen. Skrubba algerna med mättade scrub pensel tills en inte mer på vinyl ytterväggar. Skölja rangerbangård rent med en vattenslang.

Blekmedel

Bleach är en kraftfull tvätt booster och desinfektionsmedel. Det dödar också mögel, mögel, mossa och alger på rangerbangård. Men dödar blekmedel växter om det kommer i kontakt med blekmedel blandningen. Ett säkrare alternativ, använda syre blekmedel istället för klor. Fyll en hink med 1 gallon kallt vatten och tillsätt 1 dl av blekmedel. Blanda blekmedel och vatten tillsammans med en sked tills väl blandat. Mätta en borste kvast i blekmedel-vatten blandningen och skrubba alger av rangerbangård. När du har tagit bort alla spår av algerna, Använd en vattenslang för att skölja blandningen av rangerbangård.

Högtryckstvätt

Lägga till antingen ättika eller blekmedel blandningen högtryckstvätt rengöra alger utanför vinylbeklädnad. Bära ett par skyddsglasögon för att förhindra eventuella skador på ögonen. Rikta aldrig makten bricka på människor eller husdjur. Fyll behållaren till raden indikator med antingen vinäger eller blekmedel blandningen. Säkra behållaren till högtryckstvätten och fäst den andra änden av högtryckstvätten en vattenslang. Spraya algerna med trycksatt vatten i en jämn horisontell rörelse. Fortsätt tills du har grundligt rengjort vinylbeklädnad.

Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra alger växer på vinylbeklädnad är att hålla miljön runt rangerbangård fientliga till framtida algtillväxt. Alger kommer att blomstra i skuggiga områden. Genom att hålla skugga på vinyl siding till minst--putsning överhängande träd och buskar som kasta skugga på rangerbangård--hjälper du minska risken för alger.