Hemmagjorda metoder för att avlägsna rost

Rost kan permanent skada metalliska ytor, verktyg och utrustning. Hemmagjorda metoder för borttagning av rost inkluderar sura frukt, rengöringsprodukter, bakningen soda och vinäger. Dessa metoder är billiga och inte kommer att förorena miljön. Om allergiska mot starka kemikalier, kan hemlagad rost rengöringsmedel du ta bort rost utan att ha en allergisk reaktion.

Naturliga ingredienser

Ingredienser som sura frukt och havssalt i ditt kök kan vara bra att ta bort små rostfläckar. Skär en citron eller lime på hälften och beläggning den köttiga delen med havssalt skapas en slipande ytan. Surhetsgraden i frukten och abrasiveness sea salt hjälper lossa och ta bort rost från de flesta ytor. Använda handskar om känsliga till citron eller lime juice. En torr trasa kan användas för att ta bort lös rost flingor. Se till att ytan är helt torr att förhindra framtida rost ansamling.

Borax

Borax är ett rengöringsmedel som hittade i tvätt gången i de flesta livsmedelsbutiker. När det blandas med citronsaft eller vinäger, hjälper borax bort rost, smuts och annat skräp. För att göra denna rost avlägsnande lösning, blanda lika delar borax och citronsaft eller vinäger i en skål. Använd en torr trasa eller svamp att sprida lösningen på rostiga ytan eller fukta rostiga föremål med lösningen. Beroende på storleken på fläcken, kan du behöva blöta eller återanvänder lösningen flera gånger. Ta bort återstående rost och skölj med vatten. Torka ytan helt.

Hygroden väteperoxid och bakpulver

Väteperoxid och bakpulver blandas tillsammans bilda en pasta som kan hjälpa ta bort rostfläckar. För att skapa pasta, tillsätt väteperoxid till bakpulver och blanda. Du kan behöva lägga till ytterligare väteperoxid för att uppnå en havregryn-liknande tjocklek. Använda en svamp eller liten pensel för att sprida pastan över rost fläcken. Lämna på i minst 15 minuter och ta bort med vatten och en torr trasa. Beroende på storleken på fläcken, kan du behöva upprepa processen. Se till att ytan är helt torr efter att ta bort rosten.

Rost förebyggande

Rust uppstår när kemikalier i metaller såsom järn eller stål oxidera efter att ha kommit i kontakt med syre. Exponering för extrem värme, fukt, vatten och salt vatten uppmuntra spridning av rost. För att förhindra rost byggs upp på verktyg och metallytor, täcka friluftsutrustning under kalla och regniga säsonger. Förvara verktyg i svala, torra platser. Förvara inte verktyg och annan utrustning i oisolerad källare, utomhus skjul eller extremt fuktiga områden som rost kan utvecklas.